Tapasztalt pilóták számára indít programot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2023. március 14. 15:10

A Wizz Air elindította „Direct Entry Captain Program” nevű kezdeményezését, amely során olyan tapassztalt pilóták jelentkezését várja, akik a program elvégzését követően egyből kapitányi pozíciót tölthetnek be a vállalatnál.

Mielőtt a tapasztalt Airbus pilóták megkezdhetik a munkát a Wizz Air színeiben, egy minden részletre kiterjedő parancsfrissítési programon kell részt vegyenek - közölte a légitársaság.

A program nagyszerű lehetőséget kínál olyan elsőtisztek számára, akik az ultra low-cost légitársaságánál szeretnének dolgozni és a bővülő európai, afrikai és közel-keleti úti célok felé szállítani utasokat.

A képzési programot a Wizz Air finanszírozza, hogy ezzel is támogassa és ösztönözze a leendő kapitányok szakmai pályafutását. A jelöltek mintegy 6 hónapos képzésen vesznek részt, majd a tréning sikeres befejezése után kapitányi pozícióban csatlakoznak a légitársasághoz. A Wizz Air egyedülálló programját a kedvező díja is jellemzi: a légitársaság összesen 10 000 eurós támogatást biztosít a jelentkezőknek, akik a tanfolyam sikeres befejezését követően húsz hónap alatt, 500 eurós részletekben fizethetik vissza az összeget kapitányi fizetésükből.

A légitársaság célja, hogy 2023-ban 120 kapitányt állítson szolgálatba a Wizz Hungary és a Wizz Malta járatain.Ezen belül 25 fő közvetlenül a Direct Entry Captain Program után kapja meg a kapitányi pozíciót. A program jelenleg csak Európában érhető el. A Wizz Air továbbra is aktívan toboroz olyan EASA-típusengedéllyel rendelkező pilótákat, akik életvitelszerűen tartózkodhatnak és dolgozhatnak az Európai Unió, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Grúzia, Moldova, Észak-Macedónia és Szerbia területén.

wizzair_kapitany

A légitársaság célja, hogy 2023-ban 120 kapitányt állítson szolgálatba a Wizz Hungary és a Wizz Malta járatain

Fotó: Wizz Air

A Direct Entry Captain Program keretében csatlakozó jelöltek lehetőséget kapnak arra, hogy egy folyamatosan bővülő, fiatal, ultramodern és fenntartható Airbus flottát repítsenek több mint 900 útvonalon, több mint 50 ország közel 200 úti céljára. A Wizz Air mindezért versenyképes fizetést, iparágvezető képzést, határozatlan idejű, biztonságos szerződést kínál, valamint a munka és a magánélet egyensúlyát szem előtt tartva, egyaránt biztosít rugalmas és fix repülési beosztást a pilótái számára. A program részét képezi a Wizz Air ambiciózus terveinek, amely szerint 2030-ig több mint megháromszorozza, azaz 500 repülőgépesre növeli flottájának méretét.

Az érdeklődők közvetlenül a Wizz Air karrieroldalán jelentkezhetnek a programra.