Társadalmi egyeztetést indít a Normafa közlekedésének javításáról a BKK

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 17:45

Társadalmi egyeztetést indít a Normafa közösségi közlekedési kiszolgálásának bővítéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és a 4-es metró.

A BKK a kerületen belüli és a városi kapcsolatok bővítése érdekében, az utasészrevételek alapján az alábbiak szerint tervezi fejleszteni a Normafa térségének kiszolgálását:

• A 212-es busz minden időszakban meghosszabbított útvonalon, azaz hétköznap, valamint hétvégén reggel és este is a Normafáig közlekedik. Ezzel a fejlesztéssel a Normafáról és az Eötvös útról minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró. Csúcsidőszakban az utasforgalomhoz igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Svábhegyig.

• A 21-es autóbuszcsalád, a 212-es járatokhoz hasonló új struktúra szerint 21B jelzéssel Csillebércig, 21-es jelzéssel a Normafáig, csúcsidőben pedig 21A jelzésű sűrítő járatokkal a Svábhegyig közlekednek.

• A fejlesztés eredményeképpen a Svábhegy és a Normafa között változatlan járatsűrűség mellett nagymértékben bővülnek az Eötvös úton élők közvetlen városi kapcsolatai, és egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése. A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád a jelenleginél sűrűbben fog közlekedni.

• A 21B autóbuszok hétvégén kora hajnalban és késő este a Csillebérc, KFKI és Csillebérc, Gyermekvasút között Telebuszként közlekednek, így csak akkor mennének végig az útvonalukon, ha erre tényleges utazási igény lenne.

A változásokat a tervek szerint júliusban vezetnék be. A BKK május 10-ig várja az észrevételeket a honlapján meghirdetett társadalmi egyeztetési felületen.

(Borítókép: Normafa Park)

Kapcsolódó cikkek