Májusra halasztotta a Budapest-Taskent járat elindulását az üzbég légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2024. április 05. 10:46

Az üzbég Qanot Sharq légitársaság a tervezettnél egy hónappal később, május 8-tól heti egy, majd június 2-től hetente két járatot indít Taskent és Budapest között.

A Qanot Sharq járatai a korábbi tervekhez képest egy hónappal később, májusban indulnak el, és hetente egyszer, szerdánként közlekednek az Aeroroutes legfrissebb adatai szerint. A heti két járatra történő bővítés szintén egy hónappal eltolódik, így a légitársaság június 2-től repül majd péntekenként is az útvonalon.

A közölt menetrend alapján a HH 411-es járatok helyi idő szerint 09:10-kor szállnának fel Taskentből, 11:40-kor érkeznének meg Budapestre, majd HH 412-es járatszámmal 13 órakor indulnának vissza, és 22:10-kor szállnának le Üzbegisztán fővárosában.

Taskent, Üzbegisztán fővárosa

Fotó: 123rf.com

 

A légitársaság elhalasztotta a prágai útvonalának megnyitását is, a tervezett spanyolországi járatait pedig ki is vette menetrendjéből.

A légitársaság 2023. augusztus 20. és szeptember 10. között repült néhány alkalommal Budapestre, ám a járat ezt követően eltűnt a foglalási rendszerből és a menetrendekből – írja az AirPortal.