Tavasz a BAHART-nál

Forrás: turizmus.com

 2018. május 03. 16:14

A hajózási szolgáltatásokat és élményeket az idei szezonban 21 motoros hajóval és 4 komppal biztosítja a társaság.

A különféle hajózási lehetőségekről – beleértve a menetrendi, séta- és programhajókat – naprakész tájékoztatást ad a társaság honlapján elhelyezett kereső és a 172. hajózási szezon kezdetére átadott új BAHART Ügyfélközpont. Május 2-ától már naponta közlekednek hajójáratok a Siófok-Balatonfüred-Tihany és a Fonyód-Badacsony útvonalon, valamint sétahajók várják a kora nyári időben a tónál pihenőket Siófok, Balatonfüred, Keszthely kikötőiben.

A májusi hétvégéken tovább bővülnek a szolgáltatások, menetrendi hajók a Balatongyörök-Balatonmáriafürdő- Szigliget-Badacsony útvonalon (szombaton), illetve a Balatongyörök-Balatonmáriafürdő útvonalon (vasárnap) is közlekednek, sétahajózni pedig már Badacsony (szombaton és vasárnap) és Balatonmáriafürdő (vasárnap) kikötőiből is lehet. A fiatalok körében kedvelt gyorshajók pedig a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon (szombaton) szelik a habokat.

A Bahart hajói

Fotó: turizmus.com

A pünkösdi hosszú hétvégén további kikötők is belépnek a hajózás körforgásába, menetrendi hajókra szállhatunk az előzőek mellett a Balatonboglár-Révfülöp és a Balatonföldvár-Tihanyrév-Tihany útvonalakon. Balatonföldvár, Balatonboglár (szombaton), Révfülöp (szombaton) kikötőiben pedig újabb sétahajózási lehetőségeket kínál a BAHART. Az ünnepi hétvégétől menetrend szerint elérhető lesz a vízi-taxi szolgáltatás a Fonyód-Badacsony útvonalon hétvégente.

A társaság idén is csatlakozott kedvezményes hajójegy akcióval a régió turisztikai partnereit összefogó „Nyitott Balaton Tavasz” májusi programsorozatához. 2017-től a BAHART kártya több típusának bevezetésével a listaárakhoz képest akár 20%-kal kedvezőbb díjakon vehető igénybe a BAHART minden személyhajózási és komp szolgáltatása.

A társaság másik kiemelt ágazata a kompszolgáltatás, a révkikötőkben május 11-étől egészen június végéig már tovább járnak a kompok az esti órákban, igazodva az utasigényekhez. Így Szántódrévből 6.40-től este 21.20-ig közlekednek minden nap 40 percenként a kompok, Tihanyrévből pedig 7.00-től este 21.40-ig. Forgalom függvényében a társaság sűríti a járatokat a menetrend felfüggesztésével.

Kapcsolódó cikkek