Tavasz a Krúdy-negyedben

Forrás: turizmus.com

 2017. május 10. 16:43

Az óbudai Kiskorona utca – Korona utca – Mókus utca – Tanuló utca által határolt területen működő kultúrával és gasztronómiával foglalkozó intézmények 2013 óta kínálnak közösen is programlehetőséget – ez alkalommal május 14-én, vasárnap.

Korábban történt

Az Óbudai Társaskör nagytermében 10 órakor Nyáridéző muzsikát hallhatnak az Andor Ilona Zeneiskola diákjainak közreműködésével.

11 órától a Társaskör kertjében gáblit kóstolhatnak, az irodalomról Adorjáni Bálint, a zenéről a Berki Sándor vezette Kék Duna Koncert-Szalonzenekar gondoskodik. 15 órától Tavaszi Muzsikával várnak mindenkit a Budapesti Vonósok tagjai. A könnyedebb műfajok kedvelőinek pedig 16 órától a Valami Swing zenekar játszik.

A nap zárásaként Cserna-Szabó András Veszett paradicsom című könyvének hangoskönyv-bemutatóján vehetnek részt, az író beszélgetőtársa:Péczely Dóra. A kötet nemrég jelent meg a Mojzer Kiadó gondozásában, megszólaltatója Rudolf Péter, a 2016-os év legjobb hangoskönyves előadóművésze és Tóth Viktor szaxofonművész. Ekkor sem feledkezünk meg a kulináris élvezetekről sem, hisz az előadás végére elkészül Cserna-Szabó András lecsója.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban egész nap fotózkodhatnak századfordulós hangulatú kosztümökben. 11 órakor és 16 órakor lehetőségük lesz részt venni a „Nekem soha nem volt otthonom” – Krúdy Gyula budapesti életének színterei című kiállítás tárlatvezetésein. A sörök kedvelői a Sörömre fel című programon tudhatnak meg még többet a sörökről, sörkészítésről és sörkorcsolyát is készíhetnek. Mindezek mellett pedig kipróbálhatják milyen is detektívnek lenni: 11 órától és 14 órától élőszereplős nyomozós játék várja a látogatókat a múzeum kiállásában.

 

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólnak a Krúdy-negyed programjai Óbudán

Fotó: Óbudai Társaskör

 

Az Óbudai Népzenei Iskola kertjében kobzás nap várja az érdeklődőket. Egész nap közös zenéléssel, énektanulással, kézműves portékák vásárával, kézműves foglalkozásokkal készülnek az iskola tanárai és diákjai. Vendégek: Bolya Mátyás, Csenki Zalán, Fábri Géza, Kátai Zoltán, Németh László és jobbnál jobb kobzos muzsikusok, növendékek az ország különböző szegleteiből.

A nap folyamán az Óbudai Társaskör hangulatos kertjében a Társaskör Kávézója és a Kéhli Vendéglő gondoskodik a finom falatokról. A Mókus Sörkert és Étteremben pedig kiváló csapolt söröket és sörkorcsolyákat kóstolhatnak Gera Gábor harmonikaművész muzsikája mellett.

A programok – melyeket rossz idő esetén is megtartják – valamint a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók. www.obudaitarsaskor.hu

Kapcsolódó cikkek

Óbuda, az okos kerület

2017. május 03.

Bringás reggelik Óbudán

2016. március 24.