Tekintélyes tömeg rajtolt el a tavaszi Balaton Mountainbike Túrán

Forrás: turizmus.com

 2024. május 14. 14:10

680 nevezője volt a Tour de Hongrie versennyel párhuzamosan megrendezett tavaszi Balaton Mountainbike Túrának, a 62 kilométeres szakasz nagyrészt a BalatonBike365 útvonalain vezetett.

Ha bárki azt hitte a múlt héten, hogy minden kerékpárrajongó a Tour de Hongrie verseny útvonala mellett várja a világsztárokkal teli mezőnyt, nos, az ország összes pontján megjelenő hatalmas tömeget látva ez az elképzelés nagy tévedés nem lehetett.

Azaz talán mégis, ugyanis a versennyel párhuzamosan zajló négy évszakos túra tavaszi állomása, a Balaton Mountainbike Túra minden előzetes elvárást messze felülmúlva, soha nem látott létszámban, 680 nevezővel rajtolt el. Bár már a téli túrára is annyian jelentkeztek, hogy a komp szűkös kapacitása miatt le kellett zárni a nevezéseket.

A kihívásokat is rejtő hétvégi, 62 kilométeres hegyi szakasz 90 százalékban a BalatonBike365 útvonalain vezetett. A sportolást segítendő, a frissítő állomásokon helyi termékeket kóstolhattak a résztvevők, így Barnagon Mamka házi szörpöket, Balatonhenyén a Pint kocsma által készített mangalicazsíros, dörgicsei kézműves kovászolt kenyeret, Vászolyon helyben készült pogácsát, a célban pedig a füredi Rózsa pizzéria termékét. A tombolára a Vass, a Balogh és a Zelna pincészetektől érkeztek az ajándék borok, ezúton is köszönet a felajánlott csomagokért.

A túra nagyrészt a BalatonBike365 útvonalain vezetett

Fotó: BalatonBike365

A kerékpáros eseményekre a nevezők jellemzően kísérőkkel érkeznek, akik, amennyiben nem vesznek részt magán a túrán vagy versenyen, addig a helyszínen fogyasztanak. Nem beszélve arról, hogy számtalan résztvevő messzebbről érkezett, így ők akár két-három napot is a régióban töltenek el.

A sorozat a nyári eseménnyel folytatódik, amelyre hamarosan megkezdődik a regisztráció.