Tavasztól Sydney-be repít a Qatar Airways

Forrás: turizmus.com

 2015. október 06. 16:51

Jó hírrel szolgál a messzire vágyó üzletembereknek és turistáknak a Quatar Airways: követlen, napi járattal kötik össze Sydney-t és Dohát. Melbourne és Perth mellett Sydney lesz a 3. ausztrál város a légitársaság gyorsan növő úthálózatában.

A sokak által régóta várt járat 2016. március elsejétől közlekedik, az új úti cél - a világ egyik legjobb üzleti és turisztikai célpontjaként – várhatóan népszerű lesz az utasok körében. Az útvonalon Boeing 777-300-as típusú repülőgépek teljesítenek szolgálatot.

Qatar Airways csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker elmondta: „Nagyon örülünk a márciusban debütáló sydney-i járatnak. Ausztráliai növekedésünk kétség kívül bővíti és erősíti a kereskedelmi és turisztikai kapcsolatokat Qatar és Ausztrália között.”

A Sydney Airport vezérigazgatója, Kerrie Mather szintén örömét fejezte ki, hangsúlyozva, hogy a Skytrax felmérése alapján a 2015 legjobb légitársaságának választott fuvarozó minőségi termékeket és jó összeköttetést biztosít az utasoknak szerte a világban.

Az esti indulási időpontok mindkét irányból kényelmes utazást, valamint jó összeköttetést biztosítanak a légtársaság üzleti és szabadidős desztinációi felé. A járat Dohából 20 óra 10 perckor indul és másnap, helyi idő szerint 18 óra 5 perckor landol, Sydneyből 22 óra 20 perc az indulási időpont, a gép másnap reggel 5 óra 5 perckor órakor száll le Dohában.

A napi gyakoriságú kapcsolat jelentősen fellendíti beutazó turizmust, várhatóan mintegy 3000 munkahely létrehozását eredményezi, több mint  240 millió dollárral járul hozzá az ausztrál gazdasághoz, az export számára elérhetővé teszi a Közel-Kelet és Qatar felvevőpiacát.