Tavasztól vezetheti be az időalapú menetjegyeket a BKK

Forrás: MTI

 2022. január 21. 11:25

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről a jövő héten tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Kedvező határozat esetén tavasztól jöhetnek az ilyen menetjegyek.

A sokak által ismert klasszikus vonaljeggyel ellentétben ezek a jegytípusok nem korlátozzák az átszállások számát, bármennyiszer használhatók – hívta fel a figyelmet a BKK.

Az időalapú jegyek ugyanazokra a BKK-járatokra lesznek érvényesek, mint egy vonaljegy. Budapest közigazgatási határán belül a MÁV-HÉV vonatjain és a Volánbusz "kék" járatain is elfogadják majd őket.

Az időalapú termékek két induló jegytípusa a 30 és a 90 perces mobiljegy lesz. Előbbi 530 forintba kerül majd, míg az utóbbi 750 forintba; egy hagyományos vonaljegy ára 350 forint.
Nevükkel ellentétben – a használati feltételek miatt – ezeket a termékeket valójában akár 60 és 120 percig is lehet majd használni. Az időalapú jegyekkel ugyanis minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK járatra, és azzal el lehet utazni Budapest határán belül bármeddig.

Az időalapú mobiljegyek nem korlátozzák az átszállások számát

Fotó: 123rf.com

Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetők, papír változatban nem. Használatuk a mobiljegyhez lesz hasonló.