Távozik az Aeroflot vezérigazgató-helyettese

Forrás: turizmus.com

 2022. március 13. 18:46

Andrej Panow a Facebookon jelentette be a távozását.

Az Ukrajna elleni orosz támadás komoly személyi turbulenciákat is okoz az orosz légiközlekedésben – írja a kurier.at.

Az Aeroflot vezérigazgató-helyettese, Andrej Panov szombaton bejelentette a távozását, amelyet halvány célzással összefüggésbe hozott a háborúval. „Távoztunk Oroszországból. Elhagytam az Aeroflotot. A régi élet befejeződött" – írta a Facebookon.

A nemzetközi szakciók miatt a földre kényszerülnek az Aeroflot nemzetközi járatai

Fotó: ©tupungato/123RF.COM

Panov 2018 óta volt stratégiai, szolgáltatási és marketing vezérigazgató-helyettes az állami cégnél. Utódja lapértesülések szerint Szergej Alekszandrovszkij, az Aeroflot Rossija nevű leányvállalatának eddigi vezetője lesz.

Andrej Kalmikov, a szintén az Aeroflot-cégcsoporthoz tartozó Pobeda diszkont légitársaság vezérigazgatója már korábban lemondott pozíciójáról.

Miután az Aeroflot vezérigazgatója, Mihail Polubojarinov ellen szankciókat rendelt el az Európai Unió, lapértesülések szerint ő is elhagyta a légitársaságot.

Persze az Aeroflotnak a menedzsmentje távozásánál vannak nagyobb problémái is, hiszen az EU azt is elrendelte, hogy Oroszország nem kaphat utasszállító repülőgépeket és alkatrészeket, továbbá a gépek karbantartására és biztosítására vonatkozóan is tiltás van érvényben. Az orosz légitársaságokkal kötött lízingszerződéseket március végéig fel kell mondani, ami súlyosan érinti a főleg Airbus és Boeing gépekkel repülő Aeroflotot és Pobedát.

A lap arról is ír utasok beszámolói alapján, hogy a Pobeda egyik pilótája szombaton egy Antalya felé tartó repülőúton azt mondta be: „Úgy vélem, az Ukrajna elleni háború bűncselekmény. Nem kellene folytatnunk ezt a háborút, azonnal be kellene fejeznünk." Az utasok állítólag megtapsolták a pilóta szavait.

Az Aeroflot gépei most már nemigen tudnak olyan, az oroszok által kedvelt, Európai Unión kívüli úti célokba sem repülni, mint Antalya, Phuket vagy Cancun, ugyanis a lízingelt gépeket a lízingbeadó cégek a helyszínen lefoglalhatják. Így maradnak a belföldi járatok, amelyek árát viszont mesterségesen alacsonyan tartják, így a légitársaság további bevételektől esik el.