Tekerj a Zöldbe! – családbarát túrák népszerűsítik a kerékpározást

Forrás: turizmus.com

 2022. március 22. 10:50

Kerékpáros túrasorozatot hirdet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A Tekerj a Zöldbe! családbarát túrák célja a kerékpározás népszerűsítése és – a már ismert útvonalak mellett – az alternatív bringautak megismertetése.

A MAKETUSZ túraszervezők jelentkezését is várja a www.tekerjazoldbe.hu oldalon.

A Tekerj a Zöldbe! célja, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenki számára teljesíthető, könnyű, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól, és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon.

„A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra sorozattal szeretnénk elérni, hogy a felkapott kerékpáros turisztikai desztinációkon túl, további, alternatív útvonalakat is megismerjenek az érdeklődők” – mondják a szervezők.

A távok megtételéhez nem kell sportolói múlt, kortól, erőnléttől függetlenül bárki könnyedén tudja teljesíteni ezeket

Fotó: MAKETUSZ

A kerékpártúrázás szeretete mellett a túrák célja, hogy a résztvevők felfedezzék környezetük rejtett kincseit, a helyi attrakciókat, valamint, hogy elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait.

A MAKETUSZ a kerékpáros túrasorozat keretei között az idei szezonban 200 családbarát kerékpártúra megszervezésére keres túraszervezőket országszerte.

A részleteket az érdeklődők a https://tekerjazoldbe.hu/jelentkezesi-felhivas oldalon ismerhetik meg.

A Tekerj a Zöldbe! kerékpártúra-sorozat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, helyi szervezetek bevonásával, az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.