Újraindulnak Tel-Aviv és Budapest között az El Al járatai

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 10. 09:32

Augusztus 19-től újraindítja Tel-Aviv és Budapest közötti járatát az El Al izraeli légitársaság, hetente négy járattal.

Amint arról beszámoltunk, a magyar kormány módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. számú rendeletét, így szombattól egy 72 óránál nem régebben elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel be lehet utazni Magyarországra számos unión kívüli országból, ami a remények szerint már rövid távon hozzájárul a beutazó turizmus élénküléshez. A kedvezményezett országok között van Izrael is, és az El Al már be is jelentette járatai újraindítását a Tel-Aviv – Budapest  útvonalon.

Az El Al járatai hetente négy alkalommal, hétfőnként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként repülnek a Ben Gurion és a Liszt Ferenc repülőtér között augusztus 19-től – adja hírül az Airportal.hu.

Heti négy járattal visszatér Budapestre az El Al

Fotó: 123rf.com

A járatokat a Boeing 737-800 típusú repülőgépeivel teljesíti az El Al, amelyek helyi idők szerint LY 2365 járatszámmal 12:05-kor indulnak Tel-Avivból, majd 14:25-kor landolnak Budapesten, majd LY 2366-os számmal 15:40-kor szállnak fel Ferihegyről és 19:50-kor érkeznek vissza bázisukra.

Izraeli utazásra azonban még nem készülhetünk turistaként, mert külföldi állampolgárok egyelőre nem léphetnek be az országba.  ­