Fél évre felfüggesztette izraeli járatait az EasyJet

Forrás: turizmus.com

 2024. április 16. 16:28

Az EasyJet a következő hat hónapra felfüggesztette a Tel-Avivba irányuló járatokat, miután Irán hétvégén rakéta- és dróntámadást intézett Izrael ellen.

A légitársaság közölte, hogy október 27-ig leállítja a Tel-Avivba közlekedő járatotokat, amelyeket csupán nemrég indított újra. A társaság hetente mintegy négy járatot üzemeltetett Tel-Avivba. Az útvonalon foglaló ügyfeleknek több választási lehetőséget is kínálnak, köztük a teljes visszatérítést.

A hétvégi eseményeket követően több légitársaság is felfüggesztette járatait Izraelbe és a Közel-Kelet más részeire. Egyesek hétfőn, illetve kedden már újraindította a járatokat, míg mások átirányítják járataikat, hogy azok elkerüljék az izraeli és az iráni légteret. Budapestről Tel-Aviv továbbra is elérhető.

Október 27-ig felfüggesztette izraeli járatait az EasyJet

Fotó: 123rf.com

 

A Lufthansa-csoport közölte, hogy egészen április 18-ig megkerüli Iránt, valamint felfüggeszti a libanoni fővárosba, Bejrútba induló járatait.

A Virgin Atlantic közölte, hogy jelenleg nem repül Irak, Irán vagy Izrael felett és figyelemmel kísérik a legfrissebb történéseket. A British Airways megerősítette, hogy továbbra is heti négy járatot üzemeltet Tel-Avivba a ciprusi Lárnakán keresztül – írja a BBC.