Télből a nyárba úti célok, ahova év végi kikapcsolódásra repülhetünk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 18. 18:42

Ki ne szeretné az év végét egy napfényes meleg helyen eltölteni, a tengerparton sütkérezve? A Budapest Airport év végi kínálatában számos egzotikus úti cél szerepel, köztük Dubaj, a Kanári-szigetek, Hurghada, Antalya vagy Jordánia városai.

Az Egyesül Arab Emírségek legnépesebb városába, Dubajba a budapesti repülőtérről három légitársasággal is el lehet jutni. Az Emirates heti öt, a flydubai heti négy, a Wizz Air pedig hetente hat járatot kínál a világjárók számára Dubajba, ahova most a világkiállítás miatt is érdemes elutazni.

A hét szigetből álló Kanári-szigeteken télen-nyáron enyhe az idő, és egész évben süt a nap. A szigetcsoport csodálatos strandokkal és egyedülálló természeti szépségekkel várja az utazni vágyókat. A Ryanair heti egy járatot üzemeltet Las Palmasra, míg Fuerteventurára heti egy, Tenerifére pedig heti két Wizz Air-járat elérhető Budapestről.

A hideget nem kedvelők számára ideálisabb úti cél lehet Hurghada is, hiszen itt minden évszakban a nyári melegbe csöppenhet az ember. A Vörös-tenger riviérájaként emlegetett egyiptomi városban az Egyptair és a Wizz Air is hetente egy-egy járatot indít Budapestről. Az egyiptomi utazást megkönnyíti, hogy az ország elfogadja a magyar védettségi igazolványt.

Antalya a török riviéra gyöngyszemeként is ismert üdülőváros, melynek partszakasza festői környezetű, tengervize kristálytiszta és a kék szín ezernyi árnyalatában tündököl. A SunExpress a téli hónapokban heti egyszer indít közvetlen járatokat a török városba.

Antalya is várja a magyar utazókat a téli hónapokban

Fotó: 123rf.com

A bibliai Kánaán területén fekvő Jordánia az ősi romvárosok és a misztikus sivatagi tájak mellett a Vörös-tenger egyedülálló élővilágával és a híres petrai romokkal nyújt páratlan történelmi és természeti látnivalókat a kalandvágyó utazóknak. Budapestről a Ryanairrel heti kétszer, a Wizz Airrel pedig heti egyszer közvetlen járattal elérhető a jordániai főváros Amman, Aqabába pedig szintén a Wizz Airrel lehet elutazni, hetente egyszer.