Téli élmények a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2016. december 04. 19:30

Egyre jobban színesedik a téli Balaton programkínálatának palettája. Műjégpálya, Mikulás Regatta, karácsonyi kézműves vásár, borkarácsonyfa-állítás és wellness-szolgáltatások várták egyebek közt a Balatonlellei Yacht Clubba látogatókat december első hétvégéjén.

Az elmúlt években mind népszerűbbé vált a téli Balaton, a magyarok többsége kezdi felismerni, hogy a tó kínálta lehetőségek a hidegebb időszakban sem csökkennek, sőt bizonyos élményeket csak télen tudunk a tó mellett megélni. Ezt a lehetőséget felismerve kezdte el kialakítani téli programkínálatát Balatonlellén a BL Yacht Club, ahol novemberben megnyitották a Balaton első műjégpályáját, s december 3-án startolt az I. Rudi Trans Mikulás Regatta vitorlásverseny, azzal a nem titkolt szándékkal – ahogy azt Tóth Balázstól, a BL Yacht Club vezetőjétől megtudtuk –, hogy hagyományt teremtsen és még több látogatót vonzzon a térségbe.

 

A rendezvényre meghívták sajtó képviselőit is, akik „testközelből”, az elegáns Dávid király vitorlás fedélzetéről kísérhették figyelemmel a verseny kimenetelét, de nem utolsó sorban élvezhették a ragyogó napsütéses időt, s az északi part csodálatos panorámáját. A Mikulás Regatta egyébként a téli vitorlás versenysorozat első állomása, amelyen 16 csapat szállt hajóra, de az év utolsó napjára is tartogatnak vizes programot a szervezők, akkor lesz ugyanis a szilveszteri regatta, melyre már most több csapat leadta a nevezését.

 

 

A verseny ideje alatt a parton számtalan program kínálta magát: a műjégpályán fakutyások és korizók váltották egymást (a használati eszközöket helyben lehetett kölcsönözni), valamint megnyitotta kapuját a II. Balatonlellei Karácsonyi Vásár is, amelyen több mint 30 kézműves árus vonultatta fel minőségi termékeit. Ezen kívül a fiatalokat ügyességi játékok várták, és aki kedvet érzett, az a panorámás wellnessközpont jacuzzijából élvezhette a balatoni látképet.

 

 

A nap egyik fénypontja volt a borkarácsonyfa-állítás, kizárólag balatoni borokból, ezután a Balaton Kör bemutatta a Balaton Borát, mely a társaság kezdeményezésére és kritériumrendszere alapján olaszrizlingből készült, s az első termelői összefogásra épülő régiós bormárka Magyarországon.

A kétnapos rendezvényre nemcsak helyiek, de turisták is érkeztek, s aki a Balatont télen akár több napig is szeretné élvezni, annak a – 160 férőhelyes vitorláskikötővel és 30-120 négyzetméter alapterületű vízparti lakásokkal rendelkező – klub téli csomagajánlatokat is összeállít  szezonon kívül is elérhető szolgáltatásokkal (étterem, hajóbérlés, fitneszterem, wellnessközpont, squashpálya).