Ezekbe az országokba repül a legtöbb magyar idén télen

Forrás: turizmus.com

 2023. november 09. 17:26

Körülbelül fele-fele arányban repülünk melegebb vagy a miénkhez hasonló, esetleg hidegebb éghajlatra a következő hónapokban a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Majdnem minden 5. magyar Spanyolországba vesz repülőjegyet, ez lehet a legnépszerűbb repülős célpont.

Spanyolországba, Olaszországba és az Egyesült Királyságba repülhet a legtöbb magyar Budapestről és Bécsből 2023. november eleje és 2024. február vége között. Spanyolország népszerűsége vitathatatlan, közel minden 5. foglalás ide szól ebben az időszakban, Olaszországba és az Egyesült-Királyságba pedig kb. a foglalások 13,5, illetve 10,3%-a - derült ki a portál kutatásából.

A rövid, 1500 km-nél rövidebb utak átlagára kevesebb, mint 85 euró (kb. 32 100 Ft) ebben az időszakban. A közepes, azaz az 1500 és 3999 km közti járatokért átlagosan 134 eurót (kb. 50 600 Ft), míg a tengerentúliakért (4000 km-nél messzebbi célpont) átlagosan 622 eurót (kb. 235100 Ft) kell fizetnünk. Az utazók közül minden negyedik személy 4-6 napot tölt választott desztinációján; az átlag pedig 5 nap.

Spanyolország a legkedveltebb úti cél télen a magyarok körében

Fotó: Kiwi.com

 

Ugyan az év minden szakában, így ősszel és télen is legszívesebben a mediterrán országokba utazunk, ilyenkor a skandináv országokat is jobban kedveljük. Ezek közül a legkisebb, azaz Dánia az első a magyarok listáján a vizsgált időszakban, ami egyébként az összesített lista 10. helyén szerepel. Dánia után Svédországba, majd Norvégiába repülnek leginkább honfitársaink, Finnország pedig a legkevésbé vonzó skandináv desztináció.

 

Európán kívül Egyiptom a legnépszerűbb

A top10-es listán csak európai országok szerepelnek, de az őszi-téli hónapokban ugyanúgy utazunk akár a tengerentúlra is. Azért a legnépszerűbb Európán kívüli desztinációért nem kell annyira messzire menni. Egyiptom szerepel az élen, amit Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, az Amerikai Egyesült Államok, majd Marokkó követnek.