Téli vihar sújtja az Egyesült Államokat és Kanadát, több ezer légijáratot töröltek

Forrás: MTI

 2022. január 18. 15:39

Az Egyesült Államok déli és keleti részén és Kanadában hétfőtől súlyos téli vihar tombol, a heves havazás miatt több ezer repülőjáratot töröltek, néhány más kanadai tartományban is hóvihar várható.

Az Egyesült Államokban 19 államra adtak ki időjárási figyelmeztetést, helyenként akár félméteres hó is lehet - jelentette internetes portálják a Newsweek hírmagazin.

A szövetségi meteorológiai szolgálat a Twitter közösségi oldalon közzétett üzenetében arról számolt be, hogy az ország keleti harmadát sújtó súlyos téli vihar ugyan hamarosan elcsitulhat, de a hó, a jég, a szél hatásai kiterjedt területen fennmaradnak.

A téli időjárási figyelmeztetés ugyanakkor hét tagállamban várhatóan érvényben marad: a délkeleti Észak-Karolina államtól a kanadai határnál fekvő, északkeleti Maine államig.

A FlightAware járatkövető oldal szerint több mint 1700 belföldi és nemzetközi járatot töröltek hétfő este, az előző napi háromezer lemondott járaton felül.
A legnagyobb hómennyiség az Appalache-hegység gerincén, valamint a Nagy-tavak alsó részén várható. Heves havazásra számítanak New York állam északi, valamint New England északkeleti részén. A meteorológiai szolgálat szerint hétfőn több mint 57 centiméternyi hó esett az ohiói Harpersfield városában.

A PowerOutage.us című honlap szerint a hétfő délután áramszünetet szenvedett 120 ezer amerikai otthon közül sokban hétfő estére visszakapcsolták az áramot.

ho_repulo_123rf

A hóviharok miatt több mint 1700 belföldi és nemzetközi járatot töröltek hétfő este, az előző napi háromezer lemondott járaton felül

Fotó: 123rf.com

Az Egyesült Államokkal szomszédos Kanadában sem sokkal jobb a helyzet. A torontói rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy hétfőn a rendkívüli időjárás miatt és a járművezetők biztonsága érdekében lezárták a forgalom elől a város két autópályáját.

A közel hárommilliós város öt oltási klinikája is felfüggesztette működését.
Torontóban kedden 201 repülőjáratot kellett törölni a Pearson nemzetközi repülőtéren, ez a forgalom több mint felét jelenti.