Teljes ár a Personal Toursnál

Forrás: turizmus.com

 2019. december 19. 14:10

Ahogy a napokban olvashatták, a MUSZ kezdeményezése lavinát indított el a tour operatorok között, akik sorra jelentik be csatlakozásukat a teljes áras rendszerhez. Most a Personal Tours tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy 2020-as katalógusuk már eszerint jelenik meg január elején.

Bajai Ágnes ügyvezető elmondta: évek óta érzik az utazók arra irányuló igényét, hogy ne részletekben adják meg egy-egy utazás árát, hanem egy összegben, és abban minden kötelezően fizetendő díj szerepeljen. Amikor csak a szállás, esetleges ellátás és a közlekedés árát publikálták, majd külön felsorolták az egyéb fizetendőket (transzfer, illetékek, adók, foglalási díj), többen becsapásnak érezték, hiába részleteztek pontosan minden egyes tételt. Ezért az utóbbi években már többnyire teljes árat használtak a megjelenéseikben (Facebook, kirakati anyagok, reklámok).

Amikor a MUISZ – melynek a Personal Tours kereken 25 éve a tagja – kezdeményezésével elindult ez a folyamat, rögtön csatlakoztak, már az első megbeszélésen.

A Personal Tours csapata, a kép bal szélén Bajai Ágnes ügyvezető

Fotó: Personal Tours

Mint a szakember fogalmaz, korábban gondot jelentett, hogy úgy érezték: akik vállalják az új módszert, hátrányba kerülhetnek azokkal a szervező irodákkal szemben, amelyek csak rész árakkal dolgoznak, mert az online rendszerek előnyben részesítik (előbbre helyezik a találati listán) az alacsonyabb árakat.

Most úgy tűnik, ez is megoldódni látszik, mert a legtöbb online foglaló rendszer is átáll a teljes árak megjelenítésére.

December 19-től a Personal Tours is átállt a teljes árazásra. A personaltours.hu oldalukon, a saját szervezésű útjainknál már a teljes árakkal találkozik az érdeklődő. Ha ráklikkel a kalkulációra, megkapja, miből tevődik össze ez az ár.

Áraik tartalmazzák a közlekedést (repülő vagy autóbusz), repülő esetén a transzfert és az illetékeket, az adókat, a szállást, a megadott étkezést, a foglalási díjat, a telepített magyar idegenvezetőt, és egyes desztinációknál a regisztrációs díjat is.

Külön fizetendők a biztosítások, melyek megkötése nem kötelező, de nagyon ajánlott. Az extra szolgáltatásokat és felárakat (például tengerre néző-, egyágyas felár, opcionális étkezések) nem tartalmazza a teljes ár, és a helyszínen euróban fizetendő üdülőhelyi díjat sem tudják ilyen módon feltüntetni.

Mint Bajai Ágnes elmondta, a 2020. január 3-án megjelenő katalógusuk is teljes árakkal jelenik meg. Bár csak az április 30-ig érvényes first minute árakat publikálják, arra mindenképpen alkalmas, hogy a jövőbeli utazó tájékozódjon és össze tudja hasonlítani a különböző színvonalú szolgáltatásokat nyújtó ajánlatokat. Az előfoglalási időszak után a honlap nyújt segítséget abban, hogy az éppen aktuális árakról tájékozódjon az érdeklődő.

A tour operator kíváncsian várja, mit szólnak majd partner közvetítő irodák és az utasközönség ahhoz, hogy nem adnak részletes ártáblázatot minden szálláshoz, hiszen azokat a honlapon megtalálják. Miután továbbra is publikálják a repülőjegyárakat és a szállások díjait is, ez véleményük szerint elegendő alap ahhoz, hogy nagyságrendileg kalkulálni tudjanak.

A tour operator Frankel Leó úti irodája

Fotó: Personal Tours

A 2020-as szezon náluk már 2019. augusztusában elkezdődött, akkor érkeztek az első foglalások a jövő évre. Jó szezont várnak, már sok foglalás realizálódott. Folytatják a jól bevált programjaikat, újdonság, hogy Zakynthos mellett már Debrecenből is indítanak repülős utakat a legkedveltebb görög szigetre, Kefaloniára.

Partnereik és az utazóközönség elsősorban színvonalas görög útjaik alapján ismerik az irodát, hiszen 25 éve utaztatnak Korfura, Krétára, Rodoszra, Zakynthosra, Kefaloniára és Karpathosra. Ezeken felül garanciális szállásokkal rendelkeznek Sarti és Paralia üdülőhelyeken is, illetve otthon vannak a spanyol, olasz és horvát tengerpartokon is.

A tour operator 2020. január 17-én ünnepli 25. szülinapját, mely kapcsán minden utazónak extra kedvezményt biztosítanak akkor is, ha közvetítő partnernél foglal.