Teljes árat hirdetett a Sun & Fun Holidays is

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. december 18. 16:22

Újabb nagyágyú csatlakozott a MUISZ teljes áras kezdeményezéséhez: a Sun & Fun utazási iroda is bejelentette, hogy a 2020-as árakat már eszerint kommunikálják.

Tolga Deniz Sariyüce, a Sun & Fun Holidays ügyvezetője kérdésünkre elmondta: az új gyakorlat az utas és az egész piac számára hasznos, mert átláthatóbbá, tisztábbá teszi az irodák működését. Fogyasztóvédelmi szempontból pedig egybevág az EU törekvésével, mely szerint az utasnak egyértelműen kell kommunikálni a végső, teljes árat.

A teljes ár révén transzparenssé és tervezhetőbbé válnak a költségek, hiszen nem kell például külön reptéri illetékkel számolni, amely légitársaságonként és repterenként eltérő, és emiatt esetenként akár egy alacsonyabb árból végül magasabb végösszeget eredményezhet.

Az ügyvezető kiemelte: 2010-ben az elsők voltak, akik elkezdték ezt a fajta árazást, ám a piac akkor még nem állt készen rá, és a többség nem szeretett volna változtatni a megszokott gyakorlaton. Örülnek neki, hogy most az irodák zöme az ügy mellé állt, s így 2020-ra már eszerint hirdetik meg csomagjaikat.

Új desztináció a kínálatban Izmir és Kusadasi, ha beválik, jövőre több járatot indítanak Törökország Égei-tengeri partjaira

Fotó: Pexels

2020-ra egyébként kifejezetten jó évet vár a tour operator, Törökország vonatkozásában például 50%-os a bővülés, de jelentős növekedést várnak a görög szigetek és Egyiptom, Hurghada irányába is.

Stabil szezonra számítanak, és úgy látják, az utasok már most sokkal tudatosabbak, hogy hova és mikor foglaljanak.

Új desztináció a kínálatban Izmir és Kusadasi, ha beválik, jövőre több járatot indítanak Törökország Égei-tengeri partjaira. Továbbra is kizárólag náluk érhető el Dalaman, Marmaris és Fethiye, ebben a régióban nagy potenciált látnak.

Kapcsolódó cikkek