Teljes átalakítás vár az Air Berlinre

Forrás: turizmus.com

 2015. október 01. 14:32

Valószínűleg nem kerülheti el a működésére vonatkozó súlyos döntéseket, köztük a létszámleépítést az Air Berlin. A drámai pénzügyi helyzetben lévő légitársaság vezetése hamarosan dönt a cég talpra állításának tervéről.

Németország második legnagyobb légitársasága 247,6 millió eurós veszteséget halmozott fel az idei első félévben, és már régóta csak nagyrészvényese, az Etihad Airways tőkeinjekciói tartják életben. Több járat összevonására és egy új management felállítására már sor került, és Stefan Pichler vezérigazgató néhány teljes útvonal törlését is kilátásba helyezte.

A jelentősebb átalakítások még ősszel elkezdődnek a cégnél. Médiaértesülések szerint azonban Pichlernek és az Etihad vezérigazgatójának, James Hogannek más-más elképzelései vannak a megújulásról. Az Etihadnak elsősorban saját hosszú távú járatai felhordójaként van szüksége az Air Berlinre. Kérdéses az is, kap-e továbbra is engedélyt a két légitársaság code share járatok működtetésére, a Süddeutsche Zeitung információi szerint ugyanis a német szövetségi közlekedési minisztérium azt fontolgatja, hogy a kereken 30 útvonal csak egy részén engedélyez közös járatokat.