Teljes határzár Madagaszkáron

Forrás: turizmus.com

 2020. március 20. 09:19

Április 20-ig teljes határzárat rendelt el a madagaszkári kormányzat, hogy ezzel előzze meg a járvány megjelenését az országban.

Míg Afrika az elmúlt napokban folyamatosan jelentette első COVID-19-eseteit, Madagaszkáron hivatalos források szerint egyelőre nincs jelen a koronavírus, és szeretnék, hogy ez így is maradjon. Ennek érdekében a köztársasági elnök bejelentette, hogy Madagaszkár teljes határzárat rendelt el a március 20. és április 20. közötti időszakra.

Ebben az időszakban minden légijáratot törölnek, az óceánjáró hajók nem állhatnak meg a partoknál, a külföldiek belépését megtagadják – tájékoztatta lapunkat a Jacaranda de Madagascar beutaztató iroda regionális képviselője, Somogyi Orsi.

Baobabfák Madagaszkáron

Fotó: 123rf.com

A Jacaranda arra kéri magyarországi partnereit, hogy amennyiben lehetséges, érintett foglalásaikat halasszák el (kötbérmentes); de ha az utasok mégis ragaszkodnak az elkövetkező néhány hónapra szóló foglalásuk teljes törléséhez, akkor ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legjobb feltételeket tárgyalják le a szállodákkal.

Ebben a rendkívüli helyzetben a Jacaranda de Madagascar iroda kötbér nélkül biztosítja minden partnere részére a lemondást az összes általuk szervezett egyéb szolgáltatásra (transzfer, idegenvezető, étkezés, programok stb.) az említett időszak alatt. Kivétel: érkezési naptól számított 48 órán belüli lemondás esetén foglalásonként 200 euró adminisztratív díjat számítanak fel.

"Részünkről minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a járványhelyzet közös munkánkhoz kapcsolódó káros hatásait enyhítsük és a lehető legjobban kezeljük ezt a nehéz időszakot. Egyúttal szeretnénk kihasználni ezt a váratlan „szabadidőt", hogy tovább fejlesszük, csiszoljuk és tökéletesítsük szolgáltatásainkat, illetve még inkább személyre szabjuk azokat az ajánlatokat, termékeket, melyeket partnereink számára kínálunk.

Amennyiben időbeosztásotok lehetővé teszi, örömmel szerveznék veletek online vagy telefonos megbeszéléseket, hogy együtt kidolgozzuk a tökéletesen személyre szabott Madagaszkár-ajánlatotokat, beszélhessünk bármilyen felmerülő kérdésről, bemutassam átfogóan/igény szerinti részletességgel a desztinációt, a látnivalókat és a praktikus tudnivalókat" – zárul az iroda közleménye.

Kapcsolódó cikkek