Teljesen megújítja fedélzeti szolgáltatásait az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 16. 15:33

A légitársaság több mint kétmilliárd dollárt (800 milliárd forintot) fordít a fedélzeti élmény fejlesztésére. Ennek részeként több mint 120 repülőgépen újítja meg a kabinbelsőket, és számos új szolgáltatást vezet be minden utasosztályon.

Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: „Míg más légitársaságok költségcsökkentésekkel reagálnak az iparági kihívásokra, az Emirates előre megy, és befektetéseinkkel még magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtunk ügyfeleinknek. A világjárvány során folyamatosan új szolgáltatásokat és termékeket vezettünk be, hogy ügyfeleink számára biztonságos és nyugodt utazást biztosítsunk, beleértve a digitális szolgáltatásokat is, amelyek segítségével a földön töltött időből is ki lehet hozni a maximumot. Most pedig egy sor olyan kezdeményezést mutatunk be, amelyekkel az Emirates méltán híres fedélzeti élményeit még magasabb szintre emeljük.”

Az Emirates utasai már augusztustól jelentős változásokra számíthatnak.

 

Új inspirációk, új menük

Az Emirates díjnyertes séfjei, világszínvonalú catering-csapata és a vállalat beszállítóinak széles köre fogott össze, hogy megtervezzék és megvalósítsák a valaha volt legjobb fine dining élményt a felhők felett. Az Emirates új First Class menüt kínál utasainak egyes járatain, az étlapon olyan fogásokkal, mint a serpenyőben sült lazacpisztráng moqueca-mártással és kreol rizzsel, a sült kacsamell narancsos kakukkfűszósszal, párolt brokkolinivel és fondant burgonyával. Szeptember 1-jétől pedig a business és turistaosztályokon is megújult étlapok várják az utasokat.

 

Vegán választék

Mivel egyre több utasa választja a növényi alapú étrendet, az Emirates a megújult vegán menüjét is körültekintően állította össze. Nemcsak a vegánok, de mindenki, aki egészséges és ínycsiklandozó növényi alapú fogást választana, olyan kézzel készített, ínyenc ételek közül válogathat, mint a serpenyőben sült ördögszekérgomba, az ízletes jackfruit biryani vagy a narancskeserűvel ízesített karalábészeletek. A desszertek ehhez illőek: választhatunk mogyoróval, pisztáciával és aranylevéllel díszített trüffeltortát, kandírozott rózsaszirmokkal és vaníliasodóval díszített zöldszőlőtortát vagy japáncitromgyöngyökkel meghintett bogyósgyümölcs-kompótot.

A First Class utasai korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak kaviárt

Fotó: Emirates

Pezsgő és kaviár

Az Emirates First Class élménye 2022-ben még magasabb szintre lép. A „dine on demand” szolgáltatásnak köszönhetően az utasok mostantól korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak kaviárt, melyhez kísérőnek a világhírű Dom Perignon pezsgőt kínálja a légitársaság. Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a luxus pezsgőmárkát.

Mozi a fellegekben

A First Class utasok emlékezetes filmes élményeket szerezhetnek a fedélzeten, ha nem mindennapi rágcsálnivalókat rendelnek maguknak, miközben az Emirates ice fedélzeti szórakoztató rendszerének 5000 csatornáját böngészik. A snack-menü olyan ínyencségeket kínál, mint a homárszendvics, a hamburgerfalatkák, az edamame bab, de a klasszikus sózott popcorn is rendelhető. Az utasok már a repülés előtt összeállíthatják saját ice lejátszási listájukat egyszerűen az Emirates mobilalkalmazáson keresztül, és előre kiválaszthatják a filmeket vagy tévéműsorokat, amelyeket mobiltelefonjukkal a beszállás pillanatában szinkronizálhatnak az ülésükön található fedélzeti szórakoztató rendszerrel.

Fedélzeti falatkák mozizáshoz

Fotó: Emirates

A farmról a tányérba – fenntartható ellátási lánc

Az Emirates Dubajból induló járatainak utasai frissen szüretelt zöldségeket ropogtathatnak, melyeket a Bustanica kertjeiből takarítottak be. A Bustanicát, a világ legnagyobb vertikális farmját 40 millió dolláros befektetésből hozta létre az Emirates Flight Catering, az Emirates fedélzeti kiszolgálásra szakosodott leányvállalata. Az Emirates további fenntartható beruházásokba invesztál, és ahol csak lehet, helyi élelmiszer-beszállítókat és farmokat választ, hogy a legfrissebb termékeket szolgálhassa fel a fedélzeten.

 

Speciális vendéglátó képzés a légiutas-kísérő személyzet számára

Az Emirates a világ egyik legjobb vendéglátás-menedzsment iskolájával, az Ecole hôtelière de Lausanne-nal kötött megállapodást vendéglátási stratégiájának kidolgozása érdekében. Az Emirates kabinszemélyzete intenzív képzési programokon vesz részt, ahol elsajátítják a minőségi kiszolgálás minden elemét.

 

Korszerűsített kabinbelső minden utasosztályon

A legjelentősebb beruházás a repülőgépflotta kabinjainak átfogó felújítása. amelynek során lecserélik vagy újrakárpitozzák az üléseket, a kabinokat új burkolatokkal, padlóval és egyéb belső elemekkel szerelik fel. Az Emirates minden kabinosztálya megújul, és bővítik a prémium turistaosztályokkal felszerelt gépparkot. Az átalakítás után az Emirates 120 repülőgépén lesz elérhető a prémium turistaosztály, valamint a többi utasosztályon is felújított belső terek és megújult funkciók várják az utasokat. Az első repülőgép a tervek szerint novemberben érkezik meg az Emirates Engineering Centre-be az átalakításra, a tervezési munkálatok és a tesztelések pedig már javában folynak.

Az Emirates a közeljövőben további bejelentéseket tesz az új termékeiről és szolgáltatásairól.