Teljessé vált a bicikliút Szeged és Baja között

Forrás: Magyar Építők

 2018. január 30. 14:08

A Duna Aszfalt elkészült az 55-ös főút utolsó hiányzó szakaszának fejlesztésével.

Átadták az 55-ös főútnak a mórahalomi elkerülő és a Bács-Kiskun - Csongrád megyehatár közötti szakaszát. A beruházásban a kivitelező Duna Aszfalt Kft. a kétszer egy sávos főúton egy 5,7 kilométeres hosszúságú szakaszt felújított, szélesített, illetve 115 kN-os tengelyterhelésre erősített. A beruházás magában foglalta a főúttal párhuzamosan egy 12,7 kilométeres új kerékpárút kiépítését is, valamint egy 3 kilométeres meglévő kerékpárút-szakasz átépítését is.

A kész bicikliút

Fotó: Bernát Benjámin és Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A főút Mórahalmot elkerülő szakaszát 2015-ben helyeztek forgalomba, az 55-ös főút Szeged és Mórahalom közötti szakasza szintén abban az évben újult meg. A most megújuló szakasz maradt utoljára a Szeged és Baja között mintegy 100 kilométeren futó főút felújítási munkáiból. Ugyanakkor a mostani fejlesztéssel teljessé válik a Szegedtől Bajáig tartó bicikliút.

Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja elmondta, a Csongrád megyei kormányhivatal az elmúlt évben összesen 4,5 milliárd forintot fordított infrastrukturális beruházásra. Hozzátette, a teljessé vált kerékpárút elsősorban a tanyás térségben és a környék kistelepülésein élők mindennapjait segíti majd.