Temesváron nyitja meg első romániai légi bázisát a Ryanair

Forrás: MTI

 2016. január 16. 18:26

Temesváron nyitja meg első romániai légi bázisát Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, amely november elsejétől hat nyugat-európai nagyvárosba és Bukarestbe indít járatokat - közölte pénteki számában a Nyugati jelen napilap.

David O'Brien, az ír légitársaság kereskedelmi igazgatója Temesváron bejelentette: százmillió dolláros (29 milliárd forint) befektetéssel nyitják meg a temesvári légi bázist, amelyre egy utasszállító gépet helyeznek ki. A temesvári Traian Vuia nemzetközi repülőtérről Berlinbe, Brüsszelbe, Düsseldorfba, Frankfurtba, Londonba és Milánóba, valamint Bukarestbe indítanak járatokat, amelyekre 19,99 eurós bevezető áron kínál jegyeket a társaság.

Dan Iulian Idolu, a temesvári repülőtér igazgatója szerint a Ryanair jelenlétének kedvező hatása lesz a régió gazdasági életére, jelentősen megnöveli a légikikötő utasainak számát és a repülőtér üzleti forgalmát.
A Ryanair az új bázis létesítésével megtöri a román Tarom légitársaság monopóliumát a Temesvár és Bukarest közötti távon, és versenyhelyzetet alakít ki a fapados járatok területén is, amelyet a Wizz Air dominál Romániában.