Tengeri hajóutak: töretlen népszerűség

Forrás: turizmus.com

 2019. május 03. 13:29

Az elmúlt öt évben megduplázódott a tengeri hajózást választó hazai utasok száma. A műfaj népszerűségéről Békefi Veronika, a N-U-R Neckermann Utazási Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a Trend FM-en.

A hajós utazási formát választók száma folyamatos növekedésben van, a magyar piac bővülése évek óta meghaladja a 10-20 százalékot – szögezte le a beszélgetés elején Békefi Veronika, a N-U-R Neckermann Utazási Kft. ügyvezető igazgatója.

Hogy a műfaj a visszatérő utasoknak is tudjon újat nyújtani, az úszó városok fejlesztése folyamatos. A fedélzeten többféle kabin közül lehet választani, a szórakoztatási lehetőségek is egyre gazdagabbak. A közelmúltban átadott, 19 emeletes, 2600 kabinnal rendelkező MSC Bellissimán például normál méretű bowlingpályát, komplett vízi vidámparkot, kalandparkot lehet használni, csodálatos promenádján üzletek, éttermek, cukrászdák sorakoznak. A kabinokban a Zoé névre keresztelt robot válaszol az utasok kérdéseire: a mesterséges intelligencia 800 kérdésre tudja a választ, hét nyelven lehet kommunikálni vele.

A tengeri hajózás élen jár a digitalizációban

Fotó: www.neckermann.hu

A műfaj egyre több célcsoportot képes megszólítani, hiszen a hajók sokfélék, megfelelnek a különböző utasigényeknek. A bátortalanabbak csoportos utazási formát is választhatnak, élvezve a magyar nyelvű idegenvezető által nyújtott biztonságot az odajutáskor, a beszállításkor és a kirándulások során is.

A tengeri hajózásról ITT és ITT írtunk korábban.

(x)

Kapcsolódó cikkek

Rabul ejtő hajózás

2019. április 18.