Tengerjáró-jubileum az Orfeumban

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2016. december 01. 15:21

Tíz éve annak, hogy a Tengerjáró Kft. elnyerte a Royal Caribbean Cruises hajótársaság képviseletét. Ebből az alkalomból születésnapi prospektusbemutatóra hívta partnereit a budapesti Orfeum Mulatóba.

A november 30-án megtartott eseményen Gájer Bálint meglepetés vendég műsora és a születésnapi torta mellett az iroda újdonságait is bemutatta Nemes Horacek Márta ügyvezető és Romhányi Péter értékesítési vezető.

A Tengerjáró kínálata jelentősen bővült az évek során. Az iroda immár három hajótársaság – a Royal Caribbean International, a Celebrity Cruises és az Azamara Club Cruises – útjait árusítja. Három jövő évi, magyar nyelvű katalógusukat még az idén eljuttatják összes viszonteladó partnerükhöz.

 

A világ legnagyobb hajói

Partnereik közül a világ három legnagyobb hajójával a Royal Caribbean büszkélkedhet, sőt a társaságnak már három „okos" (okostechnológiai megoldásokkal ellátott) hajója is van. Amúgy összesen 25 hajójuk járja a tengereket, az elkövetkező nyolc évben pedig öt új hajót állítanak be a flottába, amelyek közül a legfiatalabbak kimagaslóan környezetbarátok lesznek. A szolgáltatásokat hat osztályban lehet igénybe venni.

 

A társaság a mediterrán térségben, Észak-Európában, az Atlanti-óceán partvidékén, a Karib-térségben, Amerika keleti partján és Hawaiin, Alaszka partjainál, az Arab-öbölben, Ázsiában, Ausztrália, Új-Zéland partjainál és a csendes-óceáni szigetvilágban kínál számos, különböző hosszúságú (3–17 éjszakás) hajóutat. Vannak egészen különleges útvonalaik is, például az északi sarkkörnél.

A Celebrity Cruises hajótársaság 11 ötcsillagos hajót üzemeltet, amelyek 80 ország 286 kikötőjében állnak meg. Különleges úti céljuk a Galápagos-szigetek, ahová nemrég két új hajót állítottak munkába, de elhajóznak a Szentföldre, a mediterrán térségbe, Észak-Európába, a fjordokhoz, Alaszkába, Ausztráliába, Új-Zélandra, Ázsiába, a Közel-Keletre és Dél Amerikába is. A Karib-térségben jövőre áll szolgálatba egy új hajójuk. Az úszó szállodák egy-két éjszakát időznek egy-egy kikötőben, az átlagosnál több időt hagyva az adott hely megismerésére.

 

A 2007-ben alakult Azamara Club Cruises két kisebb, 700 fős hajóval járja elsősorban az egzotikus tengereket. Jövőre már 68 ország 203 kikötőjében fognak kikötni, többek közt a Seychelles- és a Maldív-szigeteken is, 2018-ban pedig lesz egy 102 napos világkörüli útjuk Sydneytől Londonig. Az all inclusive ellátást nyújtó hajók egyedi útvonalakat járnak be és hosszabb ideig tartózkodnak egy-egy helyen.

 

Megújuló weboldal, születésnapi jutalék

A Tengerjáró Kft. éves forgalma ma már több mint félmilliárd forint, az utaztató a Magyarországon értékesített hajóutakból származó forgalom 12-15 százalékát mondhatja magáénak – tudtuk meg Nemes Horacek Márta ügyvezetőtől. A négyfős iroda 80-100 viszonteladóval áll rendszeres üzleti kapcsolatban. Tapasztalataik szerint a hajóutak iránti kereslet itthon is egyre nő, a magyar utazók nyáron főleg Európába és Alaszkába, télen Dél-Amerikába, Ausztráliába és Új-Zélandra szeretnek velük utazni, a Karib-térségbe és Ázsiába induló hajóutakat pedig egész évben keresik.

 

Az iroda weboldala hamarosan teljesen megújul, az adatok és információk valós időben fognak megjelenni rajta. A viszonteladók számára jó hír az is, hogy a Tengerjáró születésnapi ajándékaként minden, 2016 decemberétől 2017 februárjáig foglalt, legalább hét éjszakás karib-tengeri és európai hajóútból extra jutalékot kapnak.