Tengerpart és havas hegycsúcsok – török study az Orex Travellel

Forrás: turizmus.com

 2019. május 21. 11:56

2017 végén debütált a magyar piacon a török tulajdonú utazási iroda, amely idén 43 fős viszonteladói csoportot vitt el a festői szépségű Török Riviérára.

A 37 országban működő utazásszervező első charterével, május 11-én utazott el a csapat. A járat telt házzal repült, ami jelzi, hogy Törökország továbbra is a magyarok legkedveltebb külföldi úti céljai közé tartozik – tájékoztatta lapunkat az utazásszervező.

A 2019-es szezont a török hátterű tour operator új, saját szállodákkal, meghosszabbított szezonnal – májustól október végéig –, valamint Debrecenből indított járatokkal erősíti. A cég budapesti irodavezetője, a desztinációt kiválóan ismerő Éles Orsolya vitte végig a csoportot a színes programokkal tarkított egyhetes túrán.

Szikrázó napsütés és hófedte hegycsúcsok az Orex Travel tanulmányútján

Fotó: Orex Travel

A térség legnépszerűbb városai és minden igényt kielégítő prémium szálláshelyei mellett a csoport betekintést nyert a vendégek által keresett 3 és 4 csillagos szállodák szolgáltatásaiba is. Az Orex kínálatában szereplő hotelek közül sokat részben vagy teljesen felújítottak, ugyanakkor nőtt a kínálat is.

Az utaztatónál több kiváló, 5 csillagos hotel is foglalható. Az Anex Group zászlóshajójaként jegyzett, saját tulajdonú Selectum Luxury Resort mellett a résztvevők felkeresték a finom eleganciával megálmodott AKKA Antedont, az olaszos rafinériával kialakított, gyönyörű Amara Dolce Vitát, illetve a modern és letisztult design kedvelőinek kedvenceit, a Papillon szállodákat.

A Novum Garden Side és a Sueno Hotels Beach Side hotelekben lesznek magyarul beszélő gyermek animátorok.

A szakmai csoport több mint 25 szállodát nézett meg a program során, miközben a tengerparttól a havas hegycsúcsokig is eljutottak. Az utasok, akárcsak a tanulmányút résztvevői, fakultatív kirándulás keretében kereshetik fel a Taurus-hegység egyik csúcsát, az Antalyától 70 km-re fekvő, 2365 méter magas Tahtalit, ahol egy rövid, felvonós, lélegzetelállító utazás után még május elején is hóbuckákon lehet fotózkodni.

Népszerűek az olyan fakultatív programok is, mint a pisztrángebéd az Ulupinar folyónál, vagy meditatív kikapcsolódás a festői szépségű, különleges hangulatú, ókori romok övezte phaselisi-öbölben. Keresettek a vitorlásokhoz kapcsolódó programok is, így a diszkóhajók, a partmenti sétahajózás és a habparti.

Az Orex Travel célja a 2019-es szezonban, hogy 54 indulási időpontban közel 11 ezer turistát utaztasson a Török Riviérára, heti két budapesti és egy debreceni charterjárattal.

Mint arról korábban beszámoltunk, Törökországot választotta tavaszi közgyűlése helyszínéül a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is.