Tengerpartok toplistája

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 06. 11:53

Az idei nyár slágere Horvátország volt, mely a Trivago.hu népszerűségi listáján ezúttal megelőzte a tavalyi nyertes Olaszországot.

A szálláskereső weboldal felméréséből kiderül, hogy az egyes országokban mely tengerparti városok fogadták a legtöbb magyar napozni és fürdeni vágyót az idén.

2015-ben a horvát riviéra úti céljai közül Abbázia volt a legkeresettebb, idén azonban Rovinj átvette a vezetést. Az Isztriai-félszigeten található város nemcsak a legnépszerűbb horvát tengerparti úti cél, hanem egyike azoknak az országban, ahol a szálláshelyre a legtöbbet, (2 főre, 1 éjszakára) körülbelül 51 ezer forintot szántak a magyarok az elmúlt 3 hónapban.

 

A második legnépszerűbb ország Olaszország volt, ahol tavalyhoz hasonlóan az örök kedvenc üdülőfalu, Bibione, Lido di Jesolo és Rimini vezette a listát.

A görög tengerparti desztinációk listáján nem történt változás tavaly óta; idén is az ország északi partvidékén található Paralia Katerini üdülőfalva iránt érdeklődtek legnagyobb arányban a magyar nyaralni vágyók, Szárti, Rodosz és Parga is sok turistát vonzott az elmúlt néhány hónapban.

A spanyol tengerpartot kedvelők körében most is Barcelona volt a legkeresettebb, de a tavaly az ötödik helyen álló Ibiza dobogós lett az idén, nemcsak a népszerűségét, hanem a kattintott árat tekintve is – átlagosan több mint 80 ezer forintért kerestek itt szállást a magyar nyaralók.

 

A francia riviérán – részben a foci-Eb-nek köszönhetően – Marseille került az első helyre, de Nizza és Cannes 2016-ban is jelentős számú magyar turistát vonzott. A legtöbbet az ország egyik legexkluzívabb üdülővárosában, Saint-Tropez-ban szántak szállásra a magyar nyaralók, a 3 nyári hónap kereséseit figyelembe véve átlagosan majdnem 100 ezer forintot.

Bulgária is sok magyar turistát fogadott 2016 nyarán, itt – a kedvező árak miatt – jóval kevesebbet kellett szállásra áldozni. A toplista első helyén álló Naposparton átlagosan 24 ezer forintért, a második legnépszerűbb Neszebarban 22 ezer forintért, míg Burgasz és Szozopol városában körülbelül 17 ezer forintért kerestek szállást honfitársaink.

 

Fotó és táblázatok: trivago.hu