Terápiás malac csökkenti a stresszt San Francisco repterén – videó

Forrás: turizmus.com

 2019. november 12. 10:00

A koca a kutyákhoz hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt. Az idegességét csillapítani óhajtó utas megsimogathatja a röfögő sertést.

A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, elsősorban kutyákat „foglalkoztatnak” e célokra, de a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca – írja az MTI.

Az e hét elejétól San Franciscóban szolgálatot teljesítő, Juliana névre hallgató disznó állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor „köszöntenie kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is.

 

Juliana három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött próbaképpen a San Francisco-i nemzetközi repülőterén. Tulajdonosa és a reptér akkor nem kötött szerződést egymással a disznó szerződtetésére. Három év elteltével azonban megtörtént a szerződéskötés is. Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esik át, s ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a disznó akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket.

Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával, Tatyjana Danilovával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya és diétája van, és naponta sétáltatják, nyakörvvel. Állítólag szívesen tölti az időt emberek társaságában.