Terítéken Japán és a cseresznyevirágzás

Forrás: turizmus.com

 2015. március 25. 10:39

Tudatos időpontválasztással a cseresznyevirágzás előtt néhány nappal invitálta kötetlen hangulatú sajtóbeszélgetésre partnereit a JTB Hungary. A Fuji Japán Étteremben megtartott eseményre különleges programmal, a sakura japán cseresznyevirágzás bemutatásával készültek.

„A JTB Hungary a Japan Travel Bureau , a világ legnagyobb utazásszervezőjének hazai leányvállalatakként a távol-keleti utaztatás legfőbb hazai képviselője. Az iroda 10 éve van jelen a hazai piacon, ez idő alatt 120 ezer ügyfélnek segített utazása megszervezésében” – kezdte az utazási iroda bemutatását Simon Karolina kiutaztatási vezető.

Működésükhöz a corporate utasok 60 százalékos aránya ad biztos hátteret. A szabadidős utasok – az 5 százalékos MICE szegmens mellett - 26 százalékos arányt jelentenek, őket a Japánspecialista és az Ázsiaspecialista márkával kívánják megszólítani. A Japánspecialista brand nemzetközi márkanévként Európa 16 országában van jelen. Hazánkban évente tíz körutazást indítanak magyar nyelvű idegenvezetéssel, jellemzően tavasszal és ősszel (az elmúlt évben a különleges programoknak köszönhetően télen és nyáron is sikerült körutat indítaniuk). Az egyéni utasoknak testre szabott ajánlatot készítenek, az incentive utak szervezésében japán hátterük óriási előnyt ad. „Japán vonatkozásában piacvezetők vagyunk a hazai piacon, a nyelvet beszélő, szakértő idegenvezetőkkel. Specialitásunk a saját tapasztalat alapján összeállított részletes útvonalterv, a kiterjedt, stabil irodai háttér, a garantált japán minőség, a 24 órás helyszíni segítségnyújtás és asszisztencia” – hangsúlyozta a szakember. A 10 év alatt utaztatott 125 ezer főből 32 ezret utaztattak Japánba, 3800 vasúti bérletet, 13 ezer repülőjegyet adtak el. A 2014-ben elért, 2 milliárd forintos árbevételük 26,5 százaléka Japánnal kapcsolatos. A Japan Railways kizárólagos hazai partnerirodájaként a japán vasútbérletek értékesítése egyedülálló szolgáltatásaik részét képezi.

Az Ázsiaspecialista brand kevésbé specifikus termékportfólióval bír, sok desztinációt érint, nyaralóprogramokkal és kombinált túrákkal. A főbb desztinációkat Szingapúr, Malájzia, Thaiföld, Vietnám jelenti, a kombinált túrák célpontjaként bármelyik ázsiai ország szóba jöhet. Ezen a területen kevés körutazások mellett testre szabott, egyéni utazásokra fókuszálnak.

Simon Karolina hangsúlyozta: a nemzetközi elvárásokkal összhangban 2020-ig mind az árbevétel, mind az utasszám tekintetében duplázására készülnek.