Terrortámadás veszélye fenyegeti Isztambult

Forrás: MTI

 2015. július 28. 19:19

Terrortámadások veszélyére figyelmeztette levélben az isztambuli rendőrség az északnyugat-törökországi város intézményeit és vállalatait – írta július 27-én a Hürriyet című török napilap.

A Szíriával és Irakkal szomszédos Törökországban a közelmúltban ismét fellángolt az erőszak. Múlt hétfőn az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezetnek tulajdonított merényletben 32 ember halt meg és száznál többen sebesültek meg a szíriai határnál fekvő Surucban.

"Az isztambuli rendőrség olyan értesülést kapott, amely szerint terrorszervezetek merényletet készülnek elkövetni a török nagyváros tömegközlekedési eszközein" – áll a rendőrség levelében.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy vállalatok, közintézmények és egyes zsúfolt helyek is terrortámadások célpontjaivá válhatnak. A levél fokozott óvatosságra szólította fel az állampolgárokat.

A török hatóságok nagyszabású műveletet indítottak pénteken a terrorszervezet ellen: a török légierő az Iszlám Állam szíriai és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár kurd szervezet észak-iraki állásait is bombázta.

A hírrel kapcsolatosan a Green Travel hamarosan tájékoztatást nyújt szerkesztőségünknek.