Teszteli az Air France az ICC AOK passt

Forrás: turizmus.com

 2021. február 19. 14:00

Az Air France a MedAire/International SOS-szel közösen mutatja be az ICC AOK pass próbaverzióját az utazóközönségnek, amellyel a légitársaság a repülőtéren töltött várakozási időt igyekszik gördülékenyebbé tenni.

Ennek érdekében március 11-től négyhetes próbaüzem indul a Párizs CDG–Pointe-à-Pitre és a Párizs CDG–Fort-de-France közötti útvonalakon – ad róla hírt közleményében a francia légitársaság.

Mint írják, a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatosan változó utazási korlátozások vannak érvényben a világ különböző országaiban. A legtöbb nemzetközi repülőút csak hivatalos, negatív Covid-19 teszttel tehető meg, azonban a gyakran papíralapú eredmények ellenőrzése sok időt vesz igénybe.

Az ICC AOK pass alkalmazás segítségével az utasok mobiljukról mutathatják be az Air France partner-laboratóriumokban készült Covid-19 tesztjük hivatalos példányát.(Az AOK Pass számos laboratóriummal működik együtt szerte a világon, többek között a francia Cerballiance és Biogroup csoportokkal.)

Az alkalmazással a légitársaság a repülőtéren töltött várakozási időt igyekszik gördülékenyebbé tenni

Fotó: aokpass.com

A repülőtéren tehát papír helyett a mobiljukról is igazolhatják az utasok a negatív eredményüket. Az ICC AOK pass – ami folyamatos összhangban van a célország korlátozásaival – biztonságos megoldást nyújt, mivel blockchain technológiával védett hálózaton keresztül továbbítja az utas adatait.

Március 11-én, a Párizsi repülőtér támogatásával kezdődik a négyhetes tesztidőszak, amely minden Párizs-CDG és Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), valamint Párizs-CDG és Fort-de-France (Martinique) között közlekedő Air France-járatot érinteni fog.

A tesztelés önkéntes alapon működik majd, célja pedig az applikáció gyakorlati használatán alapuló élmények és az utasvélemények összegyűjtése.

Az Air France a Skyteam szövetség többi légitársaságával is megosztja majd a visszajelzéseket, akik jelenleg több megoldást is tesztelnek az egészségügyi dokumentumok digitalizációjára.