Thaiföld júliustól eltörli a kötelező regisztrációt és Covid-utasbiztosítást

Forrás: turizmus.com

 2022. június 18. 10:20

Thaiföld július 1-jétől minden beutazó számára eltörli a kötelező Thailand Pass regisztrációt és a kötelező, minimum tízezer dollár fedezetű utasbiztosítást – jelentette be a thai kormány pénteken.

Taweesilp Visanuyothin, az illetékes járványügyi hatóság szóvivője szerint az országba érkezőknek csak oltási igazolványra, vagy ennek hiányában negatív koronavírustesztre lesz szükségük júliustól. Ezenkívül a határokon szúrópróbaszerűen hatósági antigéntesztelésre is lehet számítani egészen addig, amíg a kormány fel nem oldja az összes járványügyi korlátozást.

A Thailand Pass regisztrációs rendszer megmarad, de csak veszélyes és más, fertőző betegségek gyanús tüneteinek jelentésére használják majd.

Az utasok hőkamerázása is megszűnik a határokon. Nem lesz szükség a thai konzulátus által kiállított alkalmassági igazolásra sem a belépéshez.

A Királyi Palota (Grand Palace) Bangkok egyik leghíresebb látnivalója

Fotó: 123rf.com

A thai kormány ettől függetlenül júliustól is javasolja az országba látogatóknak, hogy kössenek utasbiztosítást a koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatos költségek fedezetére.

Taweesilp Visanuyothin tájékoztatása szerint június első felében 348 699 külföldi érkezett Thaiföldre, a legtöbben, több mint 61 ezren Malajziából, közel 52 ezren Indiából, több mint 31 ezren Szingapúrból, közel 19 ezren Vietnámból, és közel 16 ezren Amerikából – írja a Bangkok Post.