Thaiföld 14 ezer dolláros egészségügyi ellátással turbózná fel a turisták számát

Forrás: turizmus.com

 2024. február 26. 11:25

A Thailand Traveler Safety Scheme elnevezésű kezdeményezés január 1-jén indult, és a tervek szerint augusztus 31-ig folytatódik. Célja a külföldi turisták biztonságának növelése.

A kampány célja, hogy megnyugtassa a külföldi turistákat a biztonságukról az ázsiai országban, és gondoskodjon a megfelelő ellátásukról. A kezdeményezés balesetek esetén akár 14 ezer amerikai dollár értékű orvosi költség fedezésére és 28 ezer dollár kártérítés nyújtására szól.

Ezzel a lépéssel szeretnék fellendíteni az ország turizmusát, amit a Covid-járvány igencsak megtépázott. A program a fiatal hátizsákos turistákra fókuszál, akik körében meglehetősen népszerű Thaiföld, és regisztrációval érhető el a Thailand Traveller Safety weboldalon.

A kampány fő célja minél több turistát vonzani az országba

Fotó: 123rf.com

Thaiföld optimista a turizmus fellendülésével kapcsolatban, bár a most meghirdetett egészségügyi ellátás bizonyos balesetekre nem terjed ki, ilyen például a gondatlanságból vagy szándékosan elkövetett cselekmények, továbbá az illegális viselkedés vagy bármely kockázatos tevékenység.

2023-ban az ország 28 millió látogatót fogadott, ami jelentős növekedés az előző évi 11 millióhoz képest, de még mindig jóval elmarad a járvány előtti, 2019-es 40 milliós csúcstól. A cél az, hogy 2024-ben 35 millió látogatót vonzzanak az országba – ismerteti az eTurboNews cikkét a VIMOSZ.