Hétfőtől életbe lép Thaiföld új beléptető rendszere

Forrás: turizmus.com

 2021. október 28. 14:26

Nemsokára szélesebb körben megnyílik Thaiföld és a magyarok is utazhatnak újra a turistaparadicsomba. November 1-jétől az eddig használt COE (Certificate of Entry) rendszert leváltja a Thailand Pass, a minap ennek használatát a gyakorlatban is kipróbálták.

Thaiföldön már gőzerővel készülnek a nyitásra, hamarosan a gyakorlatban is elindul az új beléptetési rendszer, a Suvarnabhumi reptéren minap el is próbálták a jövőben használandó szabályokat.

Bangkok Charlie, Thaiföldön élő magyar idegenvezető közösségi média oldalán megosztotta a részleteket és azt ígérte, ha beérkeznek az első vendégek, akkor a gyakorlatban is bemutatja majd az új rendszert. Jövő hétfőtől, november 1-jétől ugyanis az eddig használt COE rendszert leváltja a Thailand Pass. A Thailand Pass lényege, hogy az utazóknak már indulás előtt, online fel kell tölteniük az utazáshoz szükséges dokumentumokat (oltási igazolás, tesztek, stb.), majd kitölteni a belépéshez kért formanyomtatványokat. A kitöltött adatok alapján, egy gyors elbírálás után, az oldal generál egy QR-kódot, amelyet az utazás során használhatunk majd. Az új rendszer célja, hogy az országba való belépéskor, illetve a thaiföldi úti célok közötti utazás során ne kelljen nyomtatva, papíron bemutatni és ellenőriztetni minden szükséges adatot és igazolást, hanem mindössze ezt a QR-kódot olvassák be. Ezáltal pedig a reptéri beléptetés is lényegesen gyorsabb lesz majd.

A Thailand Passra november 1-jén 9 órától lehet regisztrálni. A hivatalos oldalon azt ajánlják, hogy a Thaiföldre utazók legalább hét nappal az útjuk előtt készítsék el elektronikus regisztrációjukat, hogy biztosan kész legyen a QR-kód az indulásra. Azok az utazók, akik már megkapták a COE-t, november 1-je után is használhatják még, de fokozatosan átváltanak majd az új rendszerre.

Bangkok este. A bangkoki karanténhotelek sorra rukkolnak elő az egynapos csomagokkal

Fotó: 123rf.com

Az idegenvezető arról is beszámolt posztjában, hogy időközben a bangkoki karanténhoteleknél is megjelentek az egynapos csomagok, amelyek a szállás mellett tartalmazzák a reptéri transzfert és a PCR-tesztet is. A legolcsóbb ilyen csomag 3300 baht (a Sandbox rendszerben az első teszt 2400 baht volt). Ha valaki egyetlen éjszaka után utazna tovább Bangkokból, akkor ilyen csomagot érdemes foglalnia.

Ha viszont a turista Bangkokban maradna, akkor inkább az SHA+ hotelek között érdemes keresgélnie. Ezek száma gyorsan növekszik: míg pár napja csak 50 darab volt Bangkokban, mostanra már 117 szálláslehetőség közül lehet válogatni, mindenféle árkategóriában – olvasható a posztban.