Budapest, Grand Budapest, Hungary (frissítve)

Forrás: turizmus.com

 2018. április 19. 14:11

Hamarosan elindítja Budapest és Magyarország nemzetközi turisztikai marketingkampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Mindezt Berényi Vincétől tudhatták meg az utazási irodai szakemberek a MUISZ április 18-i vacsoráján. Az MTÜ stratégiai marketingért felelős igazgatója elmondta azt is, hogy a B2C fókuszú kampány két ütemben, a tavasz végén és ősz elején zajlik majd.  A kampány Észak-Amerikát, valamint a legfontosabb, nyugat-európai küldő piacainkat célozza majd. A kampányban Budapestet történelmi emlékekben gazdag, kozmopolita, európai, innovatív, pezsgő, vibráló nagyvárosként mutatják be.

Az MTÜ célja, hogy növekedjen mind a vendégéjszakák száma, mind a turisztikai költés mértéke, s meggyőzze a külföldieket, hogy Budapest jóval több, mint egy city break desztináció. Ezért, a kampányban a fővárost - ahogyan arról korábban is beszámoltunk - vonzáskörzetével együtt, Grand Budapestként jelenítik majd meg, bevonva olyan településeket, mind Gödöllő, Szentendre, vagy Etyek. Célcsoportnak az értéktudatos fiatalokat, a világpolgárokat és az élménykereső családokat tekintik.

Berényi Vince a MUISZ április 18-i vacsoráján

Fotó: Bara Szilvia

Nem feledkeznek meg az ország más vidékeiről sem, s Budapest mellett új Magyarország márkát is hirdetnek majd. Ez utóbbinak az indulását a Turizmus Világnapjára, szeptember 27-re időzítik - amint az korábban is elhangzott már. Annyi már bizonyos, hogy az új országmárkában kiemelt hangsúlyt kap a „vizek országa” koncepció.

De, addig is, már kora nyáron folytatnak majd egy kampányt, elsősorban a Magyarországgal határos országokban. Ősszel azután, az új országmárka ismeretében, kiterjesztik az egész országról szóló marketing kampányt a távolabbi küldő piacokra is.

Kérdésre válaszolva Berényi Vince elmondta, hogy dolgoznak az új arculaton is, amíg az elkészül, a #helloHungary logót használják.

Április 19-én az MTÜ jelezte szerkesztőségünknek, hogy a közeljövőben, nagyszabású sajtótájékoztatón ismertetik majd a marketing kampányok részleteit.