3000 méter magasan száguld Tibet első nagy sebességű vasútvonala

Forrás: MTI

 2021. június 25. 17:09

Megnyitották Tibet első villamosított vasútvonalát, amely a délnyugat-kínai autonóm régió székhelyét, Lhaszát köti össze Nyingcsi városával, lehetővé téve a nagy sebességű vonatok közlekedését

A 435 kilométer hosszú vasútvonalat óránként 160 kilométeres sebességű közlekedésre tervezték. A vonalon lévő három város jelenleg kilenc olyan állomással rendelkezik, amelyek a személyi és teherközlekedést is ki tudják szolgálni – adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A közúti közlekedéssel összehasonlítva a Lhasza és Nyingcsi közötti menetidő 5 óráról 3,5 órára csökken az új vasútvonalnak köszönhetően.
Ezen a vonalon közlekedik Tibetben először a kínai fejlesztésű Fuhszing típusú nagy sebességű vonat, amely Kína minden szárazföldi tartományi szintű régiójában szállít utasokat. A Fuhszing vonatok sebessége elérheti az  óránként 350 kilométert is.

A mintegy 90 százalékban 3000 méterrel a tengerszint felett húzódó Lhasza–Nyingcsi vasútvonal építését 2015 márciusában kezdték meg. A munkálatokban több mint 130 ezer ember vett részt. A vasútvonal 47 alagúton és 121 hídon halad át – ezek a részek teszik ki a teljes vonal mintegy 75 százalékát –, 16 helyen keresztezve a Tibet leghosszabb folyójának számító Jarlung Cangpót.