Tihanyban köszöntötte félmilliomodik utasát a BAHART

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 10. 10:27

Fokozódott a kereslet a menetrendi, illetve az idei szezonra tovább színesített és kibővített hajós programkínálat iránt.

A BAHART augusztus 9-én délelőtt köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.


„A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése, hiszen az előzetes várakozások szerint a társaság két kiemelt üzletága, így a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít a 2017-os szezonban, így idén is akár rekordközeli évet zárhat az utasszámok tekintetében a Társaság. Köszönhetően a rendkívül kiemelkedő eredményt hozó első félévnek, a több hetes kánikulai időjárás ellenére is továbbra is 2-3% többlet mutatkozik a menetrendi utasforgalomban, míg a séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszám esetében a tavalyi  - egyébként rekordot jelentő  - évvel megegyező forgalmi adatokat regisztráltunk idáig” – összegezte Veigl Gábor, a BAHART gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese.

A Balatonra látogató belföldi és külföldi vendégek a korábbi évek sikeres eredményeihez képest is nagyobb arányban keresik a hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések élménydús elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszik a személyhajókat és kompokat.

„A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár 20.000 utast is szállít a Balaton egészét tekintve. Az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10.000-13.000 fő. A főidényben naponta átlagosan csaknem ezer utast szállítanak Tihanyba BAHART hajói,  ami azt jelenti, hogy minden hetedik utasunk Tihanyt választotta úticélként.

A menetrendi hajózást az utóbbi két szezonban újrapozicionáltuk, melynek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét, ebben számos település és turisztika attrakció a partnerünk és több területen együtt tudunk velük működni a turistaigények minél színvonalasabb és tartalmasabb kiszolgálása érdekében.

Fotó: hajozas.hu

Partnerünk, a Playmobil jóvoltából az idei főszezonban már a menetrendi hajókon is találkozhatnak az utasok játszósarokkal, ahol animátorok segítenek lefoglalni a legkisebbeket kreatív játékokkal, így válik a teljes családnak igazi élménnyé a hajózás. Nem véletlenül hangoztatjuk a szolgáltatás szlogenjét, miszerint „Az élménhez hajó visz!”– mondta el az ünnepségen Dónucz László a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. Egészen az iskolakezdésig indulnak varázshajók, bulihajók, sétahajók a BAHART kikötőkből, így az augusztus 20. utáni időszakban itt pihenők is élvezhetik a hajózás adta élményeket.

Kapcsolódó cikkek