Tilos a repülőre vinni egyes Apple laptopokat

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 15. 10:44

Az amerikai légügyi felügyelet (FAA) a légi közlekedésre veszélyesnek nyilvánította az Apple által gyártott MacBook Pro gépek százezreit, miután kiderült: azok minden ok nélkül kigyulladhatnak és felrobbanhatnak.

A szóban forgó gépeket így felhasználóik nem vihetik fel egyetlen repülőjáratra sem, csak abban az esetben, ha igazolják, hogy az Apple szakszervize ártalmatlanította azokat - írja a pcforum.hu.

A tiltás a MacBook Pro 2015 szeptembere és 2017 februárja között gyártott 15 colos változatait érinti, amik eredeti akkujai hajlamosak a túlmelegedésre, ennek következtében pedig a kigyulladásra és felrobbanásra is. Ezeket a gépeket az utasok sem kézipoggyászuk részeként, sem a tehertérben elhelyezett csomagjaikban nem vihetik a fedélzetre - ha pedig mégis megpróbálják, komoly büntetésre számíthatnak ezért.

A szóban forgó Apple MacBook Pro-k hajlamosak a kigyulladásra és felrobbanásra a "normál" üzem részeként is.

Nagyon profi gép, csak az egyik típusú akkumulátor néha felrobban

Fotó: Apple

Az egyetlen kivételt az képezi, ha igazolni tudják, hogy a problémás akkuk az Apple valamelyik szakszervizében kicserélésre kerültek egy, már veszélytelen másik energiatárolóra. Ezt az Apple elvileg ingyen megcsinálja a garanciális időn belül. A probléma csak Észak-Amerikában közel fél millió MacBook Pro-t érint.