Tirolt csak negatív koronavírusteszttel lehet elhagyni

Forrás: turizmus.com

 2021. február 11. 09:28

Péntektől csak negatív koronavírusteszt felmutatásával lehet elhagyni az osztrák tartományt. Az ellenőrzést a közutakon, a vasúti közlekedésben és a repülőtereken a hadsereg is segíti.

Miközben osztrák kormány szerdától tovább szigorította a beutazási korlátozásokat, az is elrendelte, hogy a brit és a dél-afrikai koronavírus mutáció terjedésnek megfékezése érdekében február 12-től csak 48 óránál nem régebbi negatív teszteredmény birtokában lehet Tirol tartományt elhagyni. A rendőrség a közutakon a tartomány határában intenzív ellenőrzéseket végez: teszt hiányában a szabálysértőket 1450 euróra büntethetik.

Időközben a tiroli járványhelyzet súlyosbodására reagálva Bajorország megerősítette a határvédelmet a tartománnyal közös határain, azon csak fokozott járványügyi ellenőrzést követően lehet áthaladni – írja a GD Consulting.

Tirolban a sífelvonókkal való közlekedést is negatív koronavírusteszt felmutatáshoz kötik

Fotó: 123rf.com

A hét elején még csak utazási figyelmeztetést adott ki az osztrák szövetségi kormány Tirol tartományra: az utazások számának csökkentése érdekében önkéntes korlátozásra kérte az tiroliakat és a Tirolba utazást tervezőket. Akik az elmúlt időszakban ott tartózkodtak, azokat COVID-teszt elvégzésre szólították fel. Közben a tiroli tartományi kormányzat tovább szigorította a járványügyi intézkedéseket, így a sífelvonókkal való közlekedést is negatív koronavírusteszt felmutatáshoz kötik.

A szövetségi kormány azonban nem tartotta elegendőnek ezeket az intézkedéseket, miután a vírus dél-afrikai mutációjából már csaknem 300 esetet azonosítottak a tiroli tartományban, míg az ország más tartományaiban csak kilenc ilyen esetet regisztráltak.