Tisztújítás és új tervek a SKÅL-nál

Forrás: turizmus.com

 2020. október 01. 11:27

A SKÅL International nemzetközi turisztikai felsővezetői szervezet magyar tagozata – a járvány-helyzetre való tekintettel közepes létszámmal – szeptember 28-án tartotta tisztújító egyesületi közgyűlését az Unicum Ház Füves Bárjában.

Mint azt beszámolójukban írják, az Egyesület közgyűlése elfogadta az elnökség 2019-es évről szóló tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, valamint 2020–21-es terveit és javasolt alapszabály-módosításait.

A beszámolókból kiderült, hogy a tagok száma – és így az egyesület szakmai céljait szolgáló büdzsé is – 2019-ben (2020-ban is) dinamikusan nőtt, ami a korábbinál több nemzetközi SKÅL-rendezvényen való részvételt és még intenzívebb felsőszintű kapcsolatépítést tett lehetővé.

Jávorkai Péter elnök beszámol az Egyesület éves tevékenységéről

Fotó: SKÅL International Hungary

Jávorkai Péter elnök elmondta, hogy az elnökség a működés alapját jelentő havi üzleti networking események és prezentációk szervezésén túlmenően, csatlakozott partnerként aktívan részt vett a Magyar Turisztikai Szövetség szakmai kerekasztal-megbeszélésein is, melynek keretében számos alkalommal továbbították a tagságnak az MTSZA és az MTÜ szakmai anyagait, véleményezték a Turisztikai Ügynökség promóciós kiadványait, és találkoztak a több mint 30 szakmai szervezet vezetőivel is.

Az elnök kitért azokra a hazai és nemzetközi SKÅL-rendezvényekre is, melyeken az Egyesületet képviselve részt vettek, kapcsolatrendszerét bővítették, valamint a nemzetközi SKÅL promócióját végezték.

A magyarországi szakmai események közül kiemelkedtek az MszÉSz-közgyűlések, a Business Excellence díjátadó, valamint a MICE Business Day. Az egyesület vezetője a legfontosabb külföldi megjelenések között említette a tavaszi szentpétervári SKÅL Club alapító eseményt, valamint az őszi római SKÅL Europe Congress-t, mindkét rendezvénynél kiemelve a nemzetközi szakmai konferenciák, a B2B üzleti workshopok és a nemzetközi networking szerepét.

A tisztújító egyesületi közgyűlést az Unicum Ház Füves Bárjában tartották

Fotó: SKÅL International Hungary

A magyar SKÅL-szervezet CSR-tevékenységének csúcspontja a jótékonysági árveréssel egybekötött évzáró rendezvény volt, melynek bevételével a fővárosi hajléktalan és mély szegénységben élő gyermekek óvodáját támogatták.

A tagok a beszámolók és tervek elfogadását követően lefolytatott tisztújítás keretében egyhangúlag újraválasztották a jelenlegi vezetést: Jávorkai Péter (Travelhood) mellett Darázs György alelnököt (Lázár Lovaspark) és Nyúl Erika elnökségi tagot (Violin Travel), valamint a szervezet alapszabály-módosítása keretében négyfősre bővítették az elnökséget, melynek mostantól – főtitkári rangban – tagja lesz az eddig titkári posztot betöltő Bocsi Andrea (turisztikai tanácsadó) is.

A SKÅL jövőbeni tervei között szerepel a SKÅL Europe Area Committee-n keresztül az erős európai kapcsolatépítő jelenlét és régiós twinning, azaz testvérklub-kapcsolatrendszer megerősítése, valamint a tagság megtartása és további tagokkal való bővítése.

A négyfős elnökség balról jobbra: Bocsi Andrea, Darázs György, Jávorkai Péter, Nyúl Erika

Fotó: SKÅL International Hungary

Ennek érdekében a közgyűlés a tartalékok terhére egy évre 50%-os tagdíjcsökkentést szavazott meg, mely által remélik, hogy a piaci nehézségek ellenére – vagy talán éppen azok kiküszöbölésére – a hazai turisztikai és vendéglátóipari szakemberek minél többen támaszkodnak majd a közel 90 éve működő nemzetközi szervezet nyújtotta folyamatos networkingre, webináriumokra és egyéb prezentációs, képzési lehetőségekre.

A SKÅL Hungary & Budapest továbbra is folyamatosan várja online csatornáin keresztül és a skalhungary@gmail.com címen az új tagok jelentkezését.

Kapcsolódó cikkek