Tíz euróért bárkit elrepít a Finnair a lappföldi Mikulás otthonába

Forrás: turizmus.com

 2020. december 25. 19:09

A finn nemzeti légitársaság 10 euróért olyan virtuális repülőjáratokat kínál, amelyekkel bárki meglátogathatja az igazi Mikulást Lappföldön, és közben jótékonykodhat is.

A Finnair december 25. és 30. között nyolc "kanapéjáratot" indít, amellyel a Mikulás otthonába, Rovaniemibe repíti utasait a virtuális valóság technika segítségével. A 360 fokost élményt kínáló Mikulás-járatokon a világ valósághű megjelenítéséhez az Unreal Engine 3D-s grafikai programot használják.

A virtuális beszálláshoz szükség van egy számítógépre, laptopra vagy telefonra, amelynek segítségével bárki megélheti, milyen kényelmes is lehet a repülés egy A350-es fedélzetén, a business osztályon. A legjobb élmény érdekében a légitársaság – amely a Mikulás hivatalos légitársasága – azt ajánlja az „utasoknak", hogy egy VR-fejhallgatót csatlakoztassanak a telefonjukhoz.

30 perces virtuális repülés az északi sarkkörön túl

Fotó: Finnair

A 30 perces virtuális repülés során Helsinkitől Lappföldre bárki élvezheti az aurora borealis, azaz az északi fény látványát, gyönyörködhet a hulló csillagokban, és az északi sarkkörön átkelve eljuthat Mikulásfalvára.

A Finnair oldalán megvásárolható virtuális repülőjegy ára 10 euró, de a légitársaság a teljes bevétellel az UNICEF munkáját támogatja a Covid-19 járvány által hátrányosan érintett gyerekek megsegítésére.