Tíz új check-in pult épül a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2017. február 08. 17:20

Megkezdődött tíz új check-in pult kiépítése a budapesti repülőtér 2B Terminálján. Ezzel egyidejűleg komfortosabbá teszik a nem schengeni forgalmat kiszolgáló tranzitzónát is.

Megkezdődött az építkezés előtti bontás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának indulási szintjén. Mindebből az utasok azonban vajmi keveset tapasztalnak – az építkezés területét hermetikusan lezárták a gipszkarton falak, így az utasforgalmi területen nem tapasztalható az építkezésekkel óhatatlanul együtt járó por. Az építkezésről legfeljebb a terminál indulási szintjén, a parkolóban álló konténerek árulkodnak. Egy szellemes építészeti megoldásnak köszönhetően nem lesz szükség új poggyásztovábbító szalag kiépítésére, hiszen az új pultokról a régiek mögött kialakításra kerülő új területen indíthatóak majd a poggyászok – írja közleményében a Budapest Airport.

A tíz új check-in pulthoz tartozó ún. várakozási szektort a korábbi irodák és pihenő helyiségek területének elbontásával hozzák létre, ezek a létesítmények a terminál egyéb területeire költöznek át. Az új elrendezésnek köszönhetően a repülőtér kényelmes működtetéséhez szükséges induló utasforgalmi rész további 420 négyzetméterrel bővül.

Fotó: Budapest Airport

Az építkezéssel egyidőben megváltozik a nem schengeni forgalmat kiszolgáló 2B Terminál tranzitzónája is. Itt kibővül az útlevél-ellenőrző fülkék mögött található duty free üzlet (átsétálós rendszerűre építik), emiatt az utasok számára az átalakítás idején célszerű a központi duty free-ben vásárolni még az útlevél ellenőrzés előtt. Megújulnak a szuvenír- és újságosstandok, átépül az itt található étterem és a pénzváltó is. Mindezek az átalakítások még a nyári utasforgalmi csúcs előtt befejeződnek, akárcsak az 1. futópálya 13L végén lévő mintegy 800 méteres betonszakasz cseréje is.

Kapcsolódó cikkek

Öt éve állt le a Malév

2017. február 04.