Tizedik születésnapját ünnepelte az ETI Magyarország

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2024. február 09. 13:09

2014 februárjában egyetlen pozsonyi "dobbantós" hurghadai charterrel indult az ETI Magyarország sikertörténete. Az idei évben várhatóan 25 ezer főt utaztat Egyiptomba az utazásszervező.

A Gerbeaud-ban megtartott eseményen Kerekes Gábor country manager, aki immár kienc éve vezeti az irodát, köszönetet mondott a társaság korábbi és jelenlegi munkatársainak, köztük elődjének, Hámorszky Andrásnak és Kovács Orsolyának. Az estet megtisztelte jelenlétével az ETI bécsi anyavállalatának vezetője, Martin Hafner is.

Kerekes Gábor country manager köszönti az egybegyűlteket

Fotó: ETI

Kerekes Gábor beszédében felidézte az elmúlt tíz év legfontosabb mérföldköveit. Mint elmondta, 2014. februárjában indult el az első ETI-charter Budapestről Hurghadára, pozsonyi „dobbantással". Abban az évben 2000 utas választotta az irodát. 2015-ben elindult az első közvetlen nyaralójárat a vörös-tengeri üdülőhelyre, az orosz repülőgép Sharm el Sheikh-i tragédiája azonban végül beárnyékolta a szezon alakulását.

Legjobb partnerei körében, a Gerbeaud-ban ünnepelte tizedik születésnapját az ETI Magyarország

Fotó: Babos Anikó

2016-ban már két charterláncuk üzemelt Egyiptomba, a következő év pedig igazi áttörést hozott: elindult az első járat Debrecenből Hurghadára, valamint az első járat Budapestről Sharm-el-Sheikh-re, és Romániában is megkezdte működését a tour-operátor. 2018-ban csúcsra járt a forgalom, Marsa Alamra ebben az évben indult el az első közvetlen járat, az éves utasszám elérte a 26 000 főt.

2019 még ennél is jobb számokat hozott: az iroda összesen 35 000 főt utaztatott.

2020-ban a koronavírus-járvány idején a korlátozások jelentősen csökkentették az utasszámot, mégis volt olyan utasuk, aki háromszor is kiutazott velük Egyiptomba ebben az évben. 2021-ben az első charterjáratot az ETI indította Magyarországról, és év közben újra három charterláncuk közlekedett a Vörös-tengerhez.

Az ETI Magyarország csapat újszerű nézőpontból - a portrékat az iroda munkatársa, Kömöcsi Fruzsina készítette

Fotó: ETI

2022-ben és 2023-ben folytatódott a forgalom és az utasszám bővülése, és 2024 elején is biztatóak az előfoglalási adatok – emelte ki Kerekes Gábor. Az idei évre 25 ezer utast terveznek utaztatni. Az iroda magyarországi törzsutasainak száma megközelíti a 2000 főt – hangzott el.

A rövid ünnepi beszéd után svédasztalos vacsora, majd Horváth Tamás énekes műsora következett. A viharos tapssal kísért produkció után az elmúlt tíz év munkájának elismeréseként 15 viszonteladó partnert díjaztak, közülük 10 iroda - Bluemond Travel, Blaguss, Gruber Travel, Start Utazás, Amazon Travel, Utazom.com, Eurotravel, Utazzlastminute, R-Tours Travel Boutique, Dive Hard Tours és Invia.hu – képviselője személyesen vette át az oklevelet.

Az iroda munkatársai Martin Hafnerrel (jobbról a második)

Fotó: ETI

Tizenegy kolléga különdíjban részesült a kitűnő szakmai és emberi együttműködésért, a jelképes díjat közülük a helyszínen vette át Koruhely János, Szécsényi Edit, Urbán Ernő és Micsinai János.

Az est fénypontján került sor az ünnepi torta felvágására.