Tizenhárom vasútállomás újul meg a Balaton déli partján

Forrás: magyarepitok.hu

 2018. július 02. 14:10

Összesen 13 állomás szépül meg a Balaton déli partján, az épületek arculata egységes lesz.

A TED-en megjelent hirdetmény szerint a dél-balatoni vasútállomások felvételi épületeinek rekonstrukciójára környezetrendezésére készül a beruházó NIF Zrt. - írja a Magyar Építők portál.

Az első körben eredménytelenül zárult tervezői közbeszerzés az alábbi 13 település állomásépületére vonatkozik:

Balatonaliga, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak-felső, Zamárdi, Szántód-Kőröshegy, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Bélatelep, Balatonfenyves.

Zamárdi vasútállomása is megújul

Fotó: mapio.net

A tájékoztató szövegéből kiderül, a felsorolt felvételi épületeken eltérő mértékű felújításokat végeznek. Adott esetben bontás, új épület építése és homlokzatfelújítás is történhet egy-egy állomáson. Előfordulhat, hogy az épület bővítése nélkül, a helyiségcsoportok átrendezésével végzik a fejlesztést.

Az épületek műszaki korszerűsítése is kimondott cél, többek közt épületenergetikai és akadálymentesítési szempontok mentén.

A cél az épületek korszerű, komfortos és akadálymentes használatot biztosító funkcionális és arculati kialakítása.  A hirdetmény szerint a Balaton körüli vasútvonalak egységes megjelenése és a felvételi épületek egységes arculata is meghatározó szempont a tervezésnél.

Kapcsolódó cikkek