Tízéves a Távol-Kelet specialista JTB

Forrás: turizmus.com

 2014. október 28. 11:12

10 évvel ezelőtt indult útjára a JTB utazási iroda, mellyel mára több mint 120 ezer utazó ismerhette meg Ázsia egyedülálló világát. Az évforduló alkalmából a vállalat jelentős fejlesztésekre készül.

Egy évtizeddel ezelőtt jelent meg Magyarországon a JTB (Japan Travel Bureau) utazási iroda, amely kifejezetten a távol-keleti régió szerelmeseinek igényeire szakosodott. A társaság 10 év leforgása alatt több mint 120 ezer magyar ügyfelét 11 országba utaztatta el. A vállalat a jubileum kapcsán komoly fejlesztésekre szánta el magát, amelynek célja az ügyfélkiszolgálás hatékonyságának, valamint a vállalat ismertségének növelése.

 

„Úgy határoztunk, hogy 10 esztendő múltán veszünk egy mély lélegzetet. és azt a döntést hoztuk, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a professzionális kommunikációra, az imázsépítésre, valamint a partneri kapcsolatainkra" – mondta Simon Karolina, a JTB vezetője.

Évről-évre egyre többen kíváncsiak a legnagyobb kontinens rendkívüli világára. Hazánkból a tavalyi évben több ezren keltek útra, hogy megismerjék e távoli kultúrát. Ázsia növekvő népszerűségét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy az elmúlt években a második legkedveltebb úti céllá nőtte ki magát az EU lakosainak körében. Az Eurostat adatai szerint az uniós tagországok utazóinak több mint 85%-a az európai földrészt választja, ám a következő helyen Ázsia áll a maga 4,5%-os látogatottságával.

A JTB utazási iroda 2004-ben az elsők között tette lehetővé, hogy bárki szervezetten a „nyakába vegye" a Távol-Keletet, és megismerkedjen annak egyedülálló szépségével.

A vállalat e missziójának sikerét jól mutatja, hogy a kezdetekhez képest a negyedik év végére közel negyvenszeres forgalmat generált, ami azóta is növekvő tendenciát mutat: a JTB kiutaztatása a tavalyi év végén rekordot döntött. Ebben jelentős szerepet játszott az üzleti utazások megugrása, amely az elmúlt két év során 20%-kal emelkedett.

 

Mindez összhangban van a magyarországi tendenciákkal, hiszen a KSH friss kutatása szerint[1] a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva 2014. II. negyedévében 5,7%-kal bővült a kiutazások száma. Ezzel összesen a magyarok 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre. Ennek 57%-át tették ki a turisztikai motivációjú utak, ami 11%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ezzel összefüggésben a külföldre látogató honfitársaink kiadásai is emelkedtek, méghozzá 13%-kal.

A társaság hazánkban 10 év leforgása alatt közel 29 000 japán utaztatást szervezett, valamint 12 000 repülőjegyet értékesített; utasai több mint 120 millió kilométert tettek meg, és 150 000 órát töltöttek a levegőben, vagyis a JTB egy évtized alatt közel 18 évet utaztatott kizárólag a felkelő nap országába, repülővel.

[1] https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/nku/nku21406.pdf