Több afro-amerikai női pilótát az Alaska Airlineshoz

Forrás: turizmus.com

 2019. február 18. 11:17

Pilótaként az afro-amerikai nők kevesebb, mint egy százaléka dolgozik az USA légi közlekedésében. Az Alaska Airlines ígéretet tett arra, hogy jelentősen növelik a náluk dolgozó afro-amerikai női pilóták számát a jövőben.

A légi közlekedésre jelenleg a pilótahiány jellemző, ezért fontos a munkaerőforrások felkutatása, az új tehetségek felfedezése, különös hangsúlyt fektetve az alkalmazottak sokféleségére – olvasható a Travel and Leisure-ben.

Az USA-ban összesen 150 afro-amerikai nő rendelkezik kereskedelmi, katonai vagy minősített repülési oktatói engedéllyel, bennük tehát nagy potenciál van, ezért az Alaska Airlines a Sisters of the Skies nevű nonprofit légiközlekedési szervezettel partneri együttműködést írt alá, amelynek célja, hogy ösztönözze és támogassa a kisebbségek alkalmazását az ágazatban, elsősorban ösztöndíjak és mentorálás révén.

Jelenleg az Alaska Airlines és a Horizon Air légitársaság alkalmazottai között csak négy színes bőrű női pilóta van. 2025-re a légitársaság azt reméli, hogy megnégyszerezi ezt a számot. Tara Wright, a légitársaság egyik pilótája szerint több érzelmi támogatásra és bátorításra is szükség van, hogy a fiatal lányok ezt a pályát és karriert válasszák.

2025-re a légitársaság azt reméli, hogy megnégyszerezi ezt a színes bőrű női pilóták számát

Fotó: pixabay

Ahhoz, hogy betarthassák ígéretüket, a légitársaság vezetői háromlépcsős tervet dolgoztak ki. A bátorítás mellett a képzési programoknak jelentős a szerepe, amelynek eredményeképpen a színes bőrű női pilóták megkaphatják vezetői jogosítványukat. Ezt a munkát már az általános iskolákban el kell kezdeni, hogy a gyerekek a jövőjüket a légi közlekedésben képzeljék el.

Az is fontos, hogy feltárjuk, milyen akadályok nehezítik a színes bőrű nők előrejutását ebben az ágazatban – hangsúlyozta a légitársaság egyik vezetője.

„Ha olyan környezetet teremtünk, amely felismeri a tehetséget, tiszteletben tartja a sokféleséget, és hitet tesz a befogadás mellett, az erősebbé tesz minket” – nyilatkozta Andy Schneider, a légitársaság alelnöke.

Kapcsolódó cikkek