Több ezer csomag rekedt a berlini repülőtéren az orkán miatt

Forrás: MTI

 2015. április 08. 21:21

A berlini Tegel nemzetközi repülőtéren több mint egy héttel a Niklas orkán elvonulása után még mindig hegyekben állnak a poggyászok, amelyeket a vihar miatt nem lehetett be- vagy kirakodni.

Szerdai berlini lapjelentések szerint még 3 ezer koffert és csomagot kell eljuttatni a tulajdonosához. A káosz azért keletkezett, mert a Németországra óránkénti 160-190 kilométeres sebességű széllökésekkel lecsapó orkán veszélyeztette a munkát a repülőgépek körül. Előfordulhatott volna, hogy felkap a szél csomagokat, ezért egy sor járat poggyász nélkül indult el, más gépekről pedig csak a vihar elvonulása után rakodták ki az utasok holmiját.

Így összesen 6 ezer csomag halmozódott fel a tegeli repülőtéren, és eddig csak minden másodikat tudták kiszállítani. A poggyászkezelésért felelős vállalat közleménye szerint háromszor annyian dolgoznak a kofferhegyek lebontásán, mint amikor nincs rendkívüli állapot, de egyelőre nem tudni, hogy mikor jut el a gazdájához az utolsó bőrönd is.

Niklas március 31-én érte el Berlint. A német fővárost igen megviselte az orkán, még a csaknem 370 méter magas tévétorony is kilengett – a tengelyéhez képest 25 centiméterre – , a liftek pedig leálltak benne. A látogatóknak a több mint 900 fokból álló lépcsőn kellett távozniuk a 213 méteres magasságban kialakított kilátóból, és új vendégeket az elromlott felvonók miatt napokig nem tudtak fogadni.