Több hajójárat nyár végéig a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 11. 10:16

A nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus végéig új járatokkal bővíti menetrendjét a Balatoni Hajózási Zrt.

Augusztus 30-ig tart a 174. hajózási főszezon a Balatonon, amely során számos hajózási lehetőségével várja a BAHART az utazóközönséget.

A településeket összekötő menetrendi hajójáratok augusztusban is 16 kikötőből, 9 útvonalon érhetők el szerte a Balatonon. A két legkedveltebb útvonalon (Siófok-Balatonfüred-Tihany települések, illetve Fonyód-Badacsony települések között) naponta a két irányt tekintve összesen 12-12 menetrendi járat indul a déli és északi partot összekötve.

A BAHART-flotta egyik büszkesége, a Kelén

Fotó: BAHART

A társaság a keleti medencében hétvégente bővíti a menetrendi szolgáltatást: augusztus 7. és 30. között pénteken, szombaton és vasárnap este 21.00 órakor is indul majd hajójárat Balatonfüredről Siófokra, míg szombaton, vasárnap és hétfőn reggel 9.00 órakor Siófokról Balatonfüredre.

Családbarát szolgáltatásként augusztusban 5 menetrendi nagyhajón ismét gyereksarokkal várják a legkisebb utasokat, hogy még élvezetesebbé tegyék a gyermekek számára a menetrendi hajózást.

A séta- és programhajók az idei évben is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. A sétahajó járatok 14 kikötőből heti 241 előre meghirdetett időpontban futnak ki.

Az aktuális változások a naplemente sétahajózást is érintik. Augusztus 10-től igazodva a korábban lenyugvó naphoz 8 kikötőben negyedórával korábban, azaz 19.15 órától indulnak az 1 órás sétahajójáratok a naplementében.

A legkisebbeknek szóló Varázshajó szolgáltatás – 1 órás bűvészműsorral a fedélzeten - augusztusban a BAHART 7 kikötőjéből induló hajókon érhető el.

A szinte minden korosztály számára pezsdítő kikapcsolódást nyújtó Bulihajók szintén 7 kikötőből, összesen heti 14 alkalommal indulnak.

Az augusztus 20-ai, ünnepi hosszú hévége alkalmából bővíti a kínálatot a BAHART, és extra bulihajókat is indítanak, hogy a legtöbb érdeklődő táncolhasson önfeledten a Balaton közepén.

Szántódrév és Tihanyrév között a kompok folyamatos átkelést biztosítanak a Balaton északi és déli partja között. Augusztus 30-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 22.00-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 22.20-kor az utolsó kompjárat. A forgalmas nyári napokon a kompindulásokat a menetrend felfüggesztésével a társaság sűríti.