Több hosszú távú járatát törli az Austrian Airlines

Forrás: atwonline.com

 2018. július 09. 11:10

A Lufthansa-leányvállalat ősztől leállítja több veszteséges hosszútávú járatának üzemeltetését Bécsből, más útvonalakon viszont sűríti járatait.

Október végétől nem repül tovább Bécsből Hongkongba, Havannába és Sri Lankára a légitársaság. Szeptember közepétől két iráni járatát is beszünteti az AUA, Shirazba és Iszfahánba ezután nem lehet közvetlen járattal eljutni Bécsből. Szintén október végén áll le a Bécsből Miamiba közlekedő járat, de ez jövő nyáron újraindul, szezonális jelleggel - írja az atwonline.com.

Jó hír viszont, hogy a dél-afrikai Fokvárosba heti két közvetlen járatot indítanak október 27-től. A járatok törlésének oka, hogy az Austrian egyes meglevő útvonalakon kíván sűrűbb elérhetőséget biztosítani az utasok számára.

A légitársaság egyik B777-ese

Fotó: Kentaro Iemoto / wikipedia

A légitársaság hosszútávú járatok üzemeltetésére alkalmas flottáját, amely hat Boeing 767-300ER, valamint hat Boeing 777-200ER-esből áll, más észak-amerikai és ázsiai útvonalakra állítja be. Ennek hatására Észak-Amerikába heti 29, Ázsiába pedig heti 19 járatot üzemeltetnek majd késő ősztől. A járatsűrűség különösen Chicago O’Hare; Newark, New Jersey; New York JFK; Toronto, Peking és Sangháj esetében lesz érzékelhető.