Több kínai és kevesebb orosz turistát várnak Bécsbe idén nyáron

Forrás: MTI

 2015. június 06. 14:28

Várhatóan több kínai és kevesebb orosz turista keresi fel a nyári hónapokban az osztrák fővárost, míg összességében növekszik a Bécsbe látogatók száma – derül ki a Schloss Schönbrunn Kultur- Betriebsgesellschaft (SKB) megbízásából készített, pénteken kiadott jelentésből.

A Vienna Tourism Indicator címmel félévente megjelenő beszámoló szerzői a turisták számának növekedését jelezték előre a következő három hónapra Bécsben. Ennek egyik oka a kínai látogatók számának emelkedése, amelyet a szakértők a kínai középréteg megerősödésére vezettek vissza.

A tanulmány szerint Magyarországról, Japánból, Németországból, Csehországból és Lengyelországból várhatóan ugyancsak többen látogatnak majd az osztrák fővárosba.
Az ukrán válság, az Európai Unió szankciói és a meggyengült rubel miatt azonban a jelentés szerint kevesebb orosz turista keresheti fel Bécset.

A turisztikai szakemberek úgy vélték, a növekvő látogatószámokhoz a turisták körében népszerű, rövid városlátogató utakon kívül az olyan helyi események járulnak hozzá, mint a Bécsi Ünnepi Hetek vagy a már lezajlott Life Ball, a májusban megrendezett, az AIDS visszaszorításáért küzdő jótékonysági rendezvény.

A Bécsi Ünnepi Hetek május 14-én kezdődött a Schönbrunni Kastélyban a bécsi filharmonikusok koncertjével, és a rendezvény keretében öt héten keresztül 39 egyedülálló kortárs színpadi alkotás tekinthető meg különböző helyszíneken.